Dziękuję za pomoc Dla pewności jeszcze zapytam- części potrzebne do przystosowania pieca CPC61G do pracy na gazie butlowym propan-butan są w drugiej tabeli od lewej?
Pytam dlatego że zamontowałem komplet części wskazanych w tabeli i mam problem z wyregulowaniem palnika tak aby chodził poprawnie.
Na palniku komory mam efekt "pufania", palnik pali, nie resetuje ale nie słychać "płynnej" pracy. Reguluję obroty turbiny gazowej i nie mogę uzyskać poprawnego efektu ;/
możesz wykonać fotkę butli gazowej z jej oznaczeniem? Jeśli piec jest fabrycznie do gazu ziemnego, to w momencie przestrojenia na b/p poza wymianą oznaczonych elementów może się okazać też wymiana turbiny gazowej.
W Poniedziałek wrzucę zdjęcie butli.
Piec mam z indeksem CD, turbiny zasilanie 230V z możliwością regulacji obrotów. Gdy obniżę obroty do poziomu kiedy palnik nie "pufa" to temperatura rośnie bardzo wolno lub palnik przygasa i wyskakuje komunikat resetu.
odnośnie butli gazowych - Gaz ciekły dostępny jest w handlu w dwojakiego rodzaju zbiornikach: Butle z gazem ciekłym: do pobierania gazu ciekłego z fazy gazowej
Butle z gazem napędowym ciekłym: do pobierania gazu ciekłego z fazy ciekłej
Piec konwekcyjno-parowy wolno podłączać tylko do butli z gazem ciekłym, które nadają się do pobierania gazu z fazy gazowej.
Butle z gazem ciekłym różnią się od butli z gazem napędowym ciekłym następująco
zamieściłem wcześniej (drugi post w tym temacie) Training Manual Gas od SCC, CM_P wskazania, zależności i punkty regulacji zwłaszcza CO2