Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MAN TGX 440 - Autocom -kasowanie inspekcji

uhr 04 Jun 2014 14:24 21432 15
    uhr
    Level 17  
    Witam ktoś może dał rade skasować Autocomem service oil ? w Manie tgx 440 2009rok?

Jak tak proszę o podpowiedź w jaki sposób to zrobić.
    diablo23248
    Level 28  
    Którą masz wersję AUTOCOM'a?

MAN TGX 440 - Autocom -kasowanie inspekcji

Dodałem niechcący screen z TGS ale na TGX jest tak samo.

Może to jednak nie być takie proste. MAN ma podzielone czynności serwisowe i każdą trzeba kasować osobno (tak przynajmniej jest w MAN-CAT's). Możliwe, że AUTOCOM nie potrafi "wyczyścić" wszystkich inspekcji. Nie wiem jak wygląda to na innych testerach (jaltest, texa)...
    MAN Electronics
    VIP Meritorious for electroda.pl
    diablo23248 wrote:
    MAN ma podzielone czynności serwisowe i każdą trzeba kasować osobno (tak przynajmniej jest w MAN-CAT's)
    Texa Jaltest podobnie.

uhr A łączy Ci się ten autocom z SLR ?
    uhr
    Level 17  
    Zgadza się mam te zakładki ale jak chce skasować to error nie przechodzi dalej
    MobilTruck
    Level 31  
    Jak i stary tak i plus,kasuje bez problemu w Tga,x i tgl.Musisz coś źle robić.
    maher440
    Level 15  
    Potwierdzam co napisał kolega kasuje inspekcje w manach.
    uhr
    Level 17  
    Kurcze dziś się podepnę raz jeszcze ale raczej nie ma tam co źle robić kliknąć kasuj i tyle czy jak?
    uhr
    Level 17  
    Dziś kolejny raz próbowałem skasować inspekcje ale nie dałem rady.
    Poniżej zrzut z ekranu.
    Taki się komunikat pojawia na dole OBD klikacie czy ten u góry bo są dwa?
    Niby dochodzi do kasowania na tym górnym obd skasuj wciskam i koniec ale nie znika komunikat z auta.

https://obrazki.elektroda.pl/7578164600_1402246585.jpg"

https://obrazki.elektroda.pl/8150668700_1402246617.jpg"

Co źle robię :(?
    diablo23248
    Level 28  
    Czy z innymi systemami w tym aucie możesz się połączyć?
    uhr
    Level 17  
    Tak inne błędy kasuję i prawie wszystkie systemy wchodzę.
    kwantor
    Level 38  
    Nie generikiem tylko obd2 ale skoro taki komunikat, to nie tej funkcji i tyle, może zaktualizuj autocoma, lub zrób upgrade- starszą wersją.
    Komunikat zgaśnie jak wyzerujesz wszystkie systemy co do joty, jak pisał ktoś.
    Poza tym ileż to masz tych zakładek, że nie przewertujesz wszystkich możliwości?
    Funkcje są w resecie kontrolki serwisowej.
    OBD 2 jest na dole, spróbuj na innym roczniku.
    Doprowadziłeś tylko do zdenerwowania naszego moderatora :D https://www.elektroda.pl/rtvforum/images/smiles/29.gif
    maher440
    Level 15  
    Aby w mańku zgasł komunikat ''czas na serwis''wszystkie czynności serwisowe musisz zresetować po kolei.Olej,filtr,osuszacz itp.Jeśli jakiś pominiesz dalej komunikat będzie aktywny.Ja w TGL-u kasowałem wchodząc przez listę pojazdów,typ,model.
    uhr
    Level 17  
    Generik to ten o góry czy a OBD2 na dole? w prawym rogu co wywala mi błąd a czym się one różnią ten górny od dolnego?
    Ale z tego co widzę to tylko mam osuszacz i nic więcej do resetowania.
    Chyba że tam gdzie pojawia się błąd jak na zdjęciu są te systemy.
    Gdzie ten olej i filtr.
    Moderated By serwisantscani1:

Wywala to się ewentualnie śmieci do kosza a to jest forum techniczne nie wiejska pogawędka a skoro Kolega ignoruje polecenia to tą ignorancje nagradzam tygodniową formą odpoczynku na zapoznanie się z regulaminami.

Regulamin.

Regulamin wewnętrzny działu.

"Zasady działu ciężarowe"

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

Bartolinis
    Level 11  
    Po połączeni z silnikiem, albo z zegarami - nie pamiętam teraz
    wchodzisz w "regulację" i jest chyba coś takiego jak "przywołaj komunikat serw"
    tam wklepujesz kiedy olej/filtry itp
    MAN Electronics
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przeoczyłem temat ...
    Wchodzisz w SLR jeśli się połączy dalej wybrać należy zakładkę w której ukażą się daty poszczególnych przeglądów i wiadomo co i do kiedy. Kasowanie ... wybierasz "kasowanie wskaźnika przeglądów" i wybierasz która obsługa ma być zresetowana, procedura sama przypisuje daty kolejnych terminów.

Istotna sprawa - sinik musi być zgaszony.

Bartolinis wrote:
    jest chyba coś takiego jak "przywołaj komunikat serw"
    tam wklepujesz kiedy olej/filtry itp
    Pierwsze słyszę o takiej procedurze.
    czester
    Level 14  
    Witam ja kasowałem autocomem serwis olejowy w dwóch Manach tgx z 2012 roku gdzie gniazdo OBDE znajdowało sie z lewej strony pojazdu (strona kierowcy) i nie było problemów.
    Spotkałem sie z Manem TGX z 2010 roku gdzie gniazdo OBDE znajdowało się z prawej strony (strona pasażera) nie szło skasować serwisu.
    Samochód musiał podjechać do serwisu aby skasować serwis