W środku znajduje sie płyta dokładnie z SAMSUNG " 710s"i "CHB7707" .<br>Ostatnio mialem z nim kłopot https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic274134.html i kolega Jurek bardzo mi pomógł.Nacieszylem sie monitorem kilka dni.Znów padł ale w taki sposób ,ze po włączeniu monitora wlącza sie WN na kilka sek po czym sie wyłącza a na obdowie miga sobie cyklicznie dioda na zielono.Sprawdzilem HOTa i jest OK oraz zasilacz który tez pracuje i wszystie napięcia wyjsciowe są OK.Trafo lini jest nowe(wymienione poprzednio kilka dni temu).Jedynie co zauwazylem to na tranzystorze mocy w ukł. odchylania KSC 5088 napięcie na jego kolektorze spada do 62 V gdy wczesniej po naprawie podczas normalnej pracy było 90V a wstanie czuwania 46V.Teraz mam to 46 V i tylko 62V przez te kilka sek. jak sie uruchamia odchylanie.Nie wiem czy to wina zabezpieczenia przed wzrostem WN czy cos innego.Moze mi ktoś poradzić jesli juz przerabiał temat?? Dziekuje z góry za pomoc.To miał być moj prywatny monitor ale coś nie chce u mnie pracowac a awaryjnie mam 14" czarnobiały z uszkodzoną geometrią i oczy bolą niemiłosiernie