Po wymianie baterii 3V uaktywniło sie hasło supervisera którego nie znam. Zlokalizowałem eeprom 24C01A podlutowałem 3 przewody do pin4, pin5 i pin6. Użyłem programu PonyProg i interfejsu na "pająku" z 2 rezystorów i 2 zenerek 5V1. Niestety nie udało sie wydobyć zawartości. Wykonałem interfejs Joe'go z Australii i w/g jego instrukcji oraz programu http://www.ja.axxs.net/unlock/ otrzymałem pożądany plik. Okazuje sie jednak że gość szyfruje to swoim programem i dane te są nie przydatne (błędny odczyt cmospwd).
Mam pytanie czy dany interfejs (Joe'go) pracuje z jakimś innym programem który odczyta poprawnie kość . Zależy mi na tym aby nie wylutowywać układu z płyty. Układ jest pod spodem płyty i trzeba 100% rozkręcać. Proszę o pomoc bo sam nie jestem biegły w tej technice.
Załaczam schemat interfejsu.
Mam pytanie czy dany interfejs (Joe'go) pracuje z jakimś innym programem który odczyta poprawnie kość . Zależy mi na tym aby nie wylutowywać układu z płyty. Układ jest pod spodem płyty i trzeba 100% rozkręcać. Proszę o pomoc bo sam nie jestem biegły w tej technice.
Załaczam schemat interfejsu.