Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

citroen c4 grand picasso niedzialajacy wyswietlacz nawigacji

Adam-Paul 07 Jun 2014 23:21 4992 8
    Adam-Paul
    Level 8  
    witam wszystkich, mam niestety problem ze swoim radiem w citroenie c4 grand picasso z 2007 roku. Silnik 2.0 hdi 136km . Wyświetlacz z nawigacja dosłownie szaleje. Podczas pierwszego odpalenia strasznie miga i pojawia się komunikat ze wersja softu jest niekompatybilna po czym przestaje i wszystko wraca do normy na jakiś czas. Po przejechaniu kilku kilometrów znów zaczynają sie migawki i pojawiają sie niebieskie pixele na wyświetlaczu. Wyciągałem juz radio i sprawdzałem juz wszystkie połączenia, przeczyściłem wszystkie wtyczki. Dzisiaj bylem u elektryka, który podpiął autko pod komputer ale nic nie wyszło poza walniętym czujnikiem parkowania. Czy może ktoś miał cos takiego, będę wdzięczny za podpowiedzi ewentualnie wskazanie podobnego tematu bo niestety nie udało mi sie znaleźć podobnego.
    Adam-Paul
    Level 8  
    w dniu wczorajszym odłączyłem akumulator na cala noc i niestety nic to nie dało. Dalej jest to samo. Wyświetlacz miga i pojawia sie ten sam komunikat o którym pisałem wyżej. Nie za bardzo wiem jak zrobić reset komputera, gdzieś wyczytałem ze trzeba odłączyć akumulator i zewrzeć styki na godzinę.... robił kto to kiedyś??? zastanawiam sie nad aktualizacja softu w serwisie.
    Adam-Paul
    Level 8  
    właśnie ściągnąłem soft do c4 i niestety to tez nic nie dało. Po zainstalowaniu softu przez chwile bylo ok, lecz po dłuższej chwili i uruchomieniu silnika kolejny raz problem powrócił. Zatem to nie wina softu ani wyświetlacza. Ma ktoś jakieś pomysły?
    xtomek18
    Level 10  
    witam mam taki sam problem. Czy poradziłeś sobie w jakiś sposób z tym?
    marac
    Level 20  
    Może coś więcej, jaki model radia?
    xtomek18
    Level 10  
    W tym roczniku samochodu raczej jeden rodzaj nawigacji byl montowany. Nawi to rt3ev.
    marac
    Level 20  
    RT3 lubi się przegrzewać, w szczególności w modelach bez dodatkowego chłodzenia. W konsekwencji zimne luty na BGA. Nie znam nikogo kto naprawiałby dobrze te radia. Przy zakupie zwróć uwagę bo występował model z wyjściem na światłowodach (N3) i bez.
    xtomek18
    Level 10  
    Ok. Ale tu chodzi o radio z dyskiem twardym rt3ev a nie zwykle rt3.
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Dysk do wymiany.