Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mercedes w168 , 1.7 cdi - Brak sygnału na wtryskiwaczach paliwa

09 Cze 2014 23:09 2481 5
  • Poziom 2  
    Witam, mam mercedesa w168 1.7 cdi z 2000 r. nie moge go odpalic. Wymienione wszystkie filtry, czujnik poiłożenia wału , oringi na regulatorze cisnienia paliwa, sprawdzone wszystkie wiązki od czujników silnika do kompa (każdy kabel łączy, nie przegryziony) , dobrze odpowietrzony. Zauważyłem tylko jeden problem , znika sygnał na kostkach wtryskiwaczy, tzn. po wpięciu sie w przewody wtrysków próbówką (bez odłącznia kostki od wtryskiwacza) mrugnie dwa razy podczas rozruchu i potem brak prądu.. Dodam jeszcze ze samochód stał dwa lata nie ruszany bo został uderzony w prawy bok i podobno wszystko do konca działało. Proszę o pomoc..
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Poduchy odpalił? Czym go czytasz? Zezwolenie na start jest?

    Dodano po 1 [minuty]:

    metal6663 napisał:
    po wpięciu sie w przewody wtrysków próbówką
    W tym aucie???
  • Poziom 2  
    Poduchy nie odpaliły, czytam go V-scan OBD2 CAN scanner. Co to jest zezwolenie na start... ?

    Dodano po 10 [minuty]:

    Jeszcze zapomniałem dodać że samochód ma automatyczną skrzynie biegów

    Dodano po 1 [godziny] 45 [minuty]:

    no w tym aucie jak sie wyjmie puszke filtra powietrza to jest dostęp do wtryskiwaczy
  • Poziom 2  
    czy nikt nie miał podobnego przypadku ?!! jakies podpowiedzi czy cos.. :(
  • Poziom 22  
    Jakie jest ciśnienie paliwa podczas rozruchu ? i czy ecu widzi obroty silnika ?
  • Poziom 2  
    Już wiem Panowie co jest.. podłączyłem lepszy sprzęt diagnostyczny i okazoło sie ze nie ma synchronizacji wałka rozrządu z wałem korbowym... czyli kupiłem auto z rozwalonym rozrządem o zęba bądz dwa bo na autostarcie zapala wiec racje maci ci co odradzają kupowac uszkodzone w168.. :(