Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
IGE-XAOIGE-XAO
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

peugeot 607 2,7hdi nie chłodzi klimatyzacja

11 Cze 2014 18:07 3819 15
  • Poziom 7  
    Witam od pewnego czasu mam problem z klimatyzacją w moim aucie po prostu nie chłodzi mimo tego że sprężarka się załącza co słychać po włączeniu klimatyzacji. Wstępna diagnoza mechanika wskazywała na zatartą sprężarkę lecz po jej wymianie na kolejna a później jeszcze na kolejne trzy z rynku wtórnego oraz sprężarkę po regeneracji na gwarancji objaw nie ustępuje.Po namowach mechanika wymieniłem chłdnicę na fabrycznie nową wraz z osuszaczem jak również zawór ciśnienia oraz rozprężny lecz to również nic nie zmieniło. W systemie po diagnozie nie występują żadne błędy serwis rozkłada ręce natomiast jedyny występujący komunikat brzmi " brak zezwolenia na włącznie klimatyzacji"po napełnieniu czynnika i sprawności układy po załączeniu klimy drugi manometr prawie nie drgnie a klima załącza sprężarkę i nie chłodzi. Proszę o pomoc ponieważ skończyły mi się pomysły a z tego co widzę lato będzie ciepłe :-)
  • IGE-XAOIGE-XAO
  • Poziom 22  
    Wiatrak na chłodnicy też się załącza ?
  • IGE-XAOIGE-XAO
  • Poziom 7  
    Tak wiatrak załącza sie prawidłowo i rownież jest po wymianie
  • Poziom 43  
    Jakie ciśnienia po włączeniu klimy?
  • Poziom 7  
    Ciśnienie na manometrze sprężarki ani drgnie po włączeniu Klimy załącza sprężarkę ale efektu nie ma manimetry nie reagują ...
  • Poziom 31  
    Poszperać trochę w pp2000 i znajdziecie przyczynę . Sprawdzić co widzi sterownik itd.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 7  
    Kolego możesz troszeczkę jaśniej co to za sterownik i czy jest możliwe aby ASO tego niezdiadnozowało ?? Bardzo proszę jeśli możesz napisz coś więcej ...

    Dodano po 2 [minuty]:

    Wał sprężarki sie obraca po załączeniu Klimy sprzegiełko startuje wał .
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 7  
    Tylko nie bardzo wiem od czego mam zacząć sprawdzanie tych ciśnień i co może być przyczyną ich braku ?? Jak już wspomniałem każde z ogniw Klimy oprócz parownika już wymieniłem a efekt jest nadal ten sam.w normalnym stanie rzeczy wskazywało by na sprężarkę ale ona rownież była zmieniona wielokrotnie .
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 7  
    Kolego gdybyś czytał ze zrozumieniem to co napisałem wyczytał byś że piszę o ciśnieniach roboczych po włączeniu Klimy a nie o ciśnieniu wewnątrz układu.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Bardzo proszę jeśli ktoś posiada proszę o udostępnienie schematu elektrycznego układu klimatyzacji będę bardzo wdzięczny
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Czyli jakich ciśnieniach? Nie potrafisz zrozumieć i odpowiedzieć gdy jesteś pytany o WARTOŚCI ciśnień wyrażonych w BARACH?
  • Poziom 43  
    decybel81 napisał:
    piszę o ciśnieniach roboczych po włączeniu Klimy a nie o ciśnieniu wewnątrz układu.

    A ciśnienie robocze gdzie jest jak nie w układzie-w wydechu???
    Jakiego typu oczekujesz pomocy skoro nie potrafisz udzielić odpowiedzi na zadawane pytania? Nie winię Cię za to bo nie wszyscy mają się znać na klimie.
    Pytamy Cię, czy ciśnienie HP rośnie z poziomu nominalnego(klima nie włączona i gorąco jak dziś to ok 5-6barów) po włączeniu klimy czy manometr stoi?
    To samo odnosi się do ciśnienia LP, też ok5-6bar, to z kolei po włączeniu klimy powinno zmaleć.
    Jesteś w stanie odpowiedzieć, co się z nimi dzieje?
  • Poziom 7  
    Panowie na manometrze ciśnienia jeden jest z tego co pamietam na 5 bar natomiast manimetr ciśnienia sprężarki stoi na 2 barach i nie reaguje bez znaczenia czy Klima jest włączona czy tez nie
  • Użytkownik usunął konto