Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung S8600 - Wirtualnie ładuje, bez podpięcia do ładowarki. To samo w I9001

12 Cze 2014 13:23 2319 6
  • Poziom 22  
    Witam!

    Mam Samsunga S8600, który nosi ślady zalania. Telefon działa, ale po włożeniu baterii pokazuje na LCD, że ładuje a nie jest podpięty pod ładowarkę. Po kąpieli w wanience dalej to samo.

    Podejrzewam, że do wymiany będzie układ ładowania, w Magbosie jest taki ukłąd:
    kład IC-ANALOG MULTIPLEX Samsung E2222/ S3520/ C3520/ C3500/ C3322/ S8600/ E2220/ C3780/ E2250 (oryginalny)

    i taki:
    Układ IC-POWER SUPERVISOR Samsung I8150/ I8350/ I9001/ P7320/ S8600 (oryginalny)

    Czy któryś z tych układów bedzie ładował?

    2 pytanie to mam też Samsunga i9001 z tym samym objawem, też po zalaniu.

    Układ IC-DC/DC CONVERTER Samsung S8300/ S7350/ S8000/ I7500/ I8000/ I9003/ P1010/ I9001/ P7300/ I8350/ S7530 (oryginalny)

    Układ IC-ANALOG MULTIPLEX Samsung I9003 Galaxy S/ I8000 Omnia II/ S8500 Wave/ I9000 Galaxy S/ I9103 Galaxy R/ P1000 Galaxy Tab/ I9001 Galaxy S Plus (oryginalny)

    Układ SKY77195-12 Samsung I5800 Galaxy 580/ I9001 Galaxy S Plus/ S8500 Wave (oryginalny)

    Układ IC-POWER SUPERVISOR Samsung I8150/ I8350/ I9001/ P7320/ S8600 (oryginalny)

    Jak rozpoznać, który ukłąd jest do czego?
  • Poziom 38  
    Złącze wylutowałeś na początek?
  • Poziom 2  
    ROZWIĄZANE, Cześć, miałem taki sam problem, że samsung pokazywał ładowanie baterii. Pomogło użycie szczoteczki do paznokci nasączonej płynem do mycia szyb. Telefon trzymałem gniazdem do dołu, anasączoną szczoteczką wyszorowałem wnętrze gniazda. Powtórzyłem czynnośc jeszcze raz dla pewności. Działa jak nowe!!! Reaguje natychmaist po podłączeniu do komputera.
  • Poziom 22  
    Kolego sm233z odnośnie problemu z I9001 wylutowałęm złącze, wlutowałęm nowe ale dalej jest to samo.

    Telefon myśli, że podpinam go pod komputer jak podepnę łądowarke.
  • Poziom 22  
    Samsung S8600 - Wirtualnie ładuje, bez podpięcia do ładowarki. To samo w I9001

    Wg. obrazka (płyta nieznacznie się różni, ale myślę że dobrze zaznaczyłem element nr. 3 VBUS)

    pkt.2 - mam 5.44 V
    pkt.3 - mam 1.79 V

    Przelutowałem też VBUS CONTORL, ale nic się nie zmieniło.

    Efekt jest taki, że jak włożę baterie to telefon wirtualnie ładuje bez podłączenia do ładowarki.

    Czy do wymiany bedzie VBUS CONTORL? Jeżeli tak to proszę o link do magbosu, bo są tam 2 elementy:

    1. Układ IC-ANALOG MULTIPLEX Samsung I9003 Galaxy S/ I8000 Omnia II/ S8500 Wave/ I9000 Galaxy S/ I9103 Galaxy R/ P1000 Galaxy Tab/ I9001 Galaxy S Plus (oryginalny)
    20,00

    ryginalny układ IC-ANALOG MULTIPLEX Samsung I9003 Galaxy S/ I8000 Omnia II/ S8500 Wave/ I9000 Galaxy S/ I9103 Galaxy R/ P1000 Galaxy Tab/ I9001 Galaxy S Plus.

    2. Układ IC-DC/DC CONVERTER Samsung S8300/ S7350/ S8000/ I7500/ I8000/ I9003/ P1010/ I9001/ P7300/ I8350/ S7530 (oryginalny)
    20,00

    Oryginalny układ IC-DC/DC CONVERTER Samsung S8300/ S7350/ S8000/ I7500/ I8000/ I9003/ P1010/ I9001/ P7300/ I8350/ S7530LP8720TLX-B,USMD,20P
  • Poziom 24  
    u mnie się grzeje strasznie układ IC-ANALOG MULTIPLEX Samsung s2222/ s8600