Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Inne] Drukarka laserowa, kolorowa do 1000 zł

vlodek2532 16 Jun 2014 23:17 1257 2
    vlodek2532
    Level 9  
    Witam, potrzebuje kupić do firmy drukarkę laserową, kolorową do małej firmy. Druk koło 1000 stron miesięcznie z okresami gdzie ilość druku wzrośnie do 3000 na miesiąc także częściowo w kolorze.

W sumie byłem zdecydowany na Brothera 4150CDN ale gdy zobaczyłem , że bęben wystarczy na 20k wydruków a nowy kosztuje około 600 zł zrezygnowałem

Czy jest coś co będzie tańsze w eksploatacji? Zależy mi by drukowała na troszkę grubszym papierze a także błyszczącym.

W sumie to tak na prawdę wybiorę drukarkę najtańszą w eksploatacji właśnie z wydrukiem na grubszym papierze - na duplexie i wifi mi wcale nie zależy.
    wieczyste_chipy
    Level 12  
    clp-620nd nawet używana, z wiecznym chipem wydruki za grosze. Jedynie co 50 tyś. trzeba wymienić pas na nowy koszt 300 zł.
    laserjack

Level 31  
    HP LJ CP 2025, toner z bębnem OPC, 70-100 zł zamiennik , kolor na 2,8K, czarny na 3,5K. Mam na stanie.

Dodano po 18 [minuty]:

wieczyste_chipy wrote:
    clp-620nd nawet używana, z wiecznym chipem wydruki za grosze. Jedynie co 50 tyś. trzeba wymienić pas na nowy koszt 300 zł.

Najtańsze tonery do tego modelu są po około 145 zł brutto kolor na 4K czarny na 5K, to raczej nie jest za grosze. Wieczny czip kosztuje, samo dosypywanie nie wystarcza, zużywają się bębny i listwy. Drukarkę można już kupić za 300 zł.