Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Saxo 1,5D - Poszukuję schematu Saxo '96 z klimą i dwoma wentylatorami

schell 19 Jun 2014 12:05 3051 5
    schell
    Level 9  
    Witam,
    poszukuję schematu do Citroena Saxo 1.5D z 1996 roku z klimatyzacją i dwoma wentylatorami.
    Przekopałem cały internet, fora Saxo i Peugeota 106 i elektrodę.
    Na elektrodzie znalazłem schemat dla diesla z 2001 roku.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2719679.html
    Niestety, jest to schemat tylko klimatyzacji, bez wentylatorów i na dodatek do wersji poliftowej, Różni się ewidentnie od mojego.

Pozdrawiam
    K.
    Anonymous
    Anonymous  
    schell
    Level 9  
    georgesgr wrote:
    Czego szukasz, klimatyzacji, czy wentylatorow?

Jednego i drugiego, klimatyzacja już nie działała, kiedy kupiłem samochód.
    Udało mi się ją uszczelnić i próbowałem ją elektrycznie uruchomić. Początkowo nie było zasilenia przycisku klimatyzacji, pomimo sprawnego bezpiecznika. Dalej po zasileniu przełącznika, nie było napięcia na sprzęgle kompresora.
    Udało mi się doprowadzić do uruchomienia sprężarki, ale ze schematu po 2001 roku.
    Jak widzę ze schematu, który przesłał mi kolega ladamaniac, zrobiłem to źle.
    Tak czy inaczej, pomimo załączania się sprężarki, nie załącza się wentylator chłodnicy.

georgesgr wrote:
    Jesli, jak twierdzisz, przekopales elektrode, to powinienes wiedziec, ze "schemat citroëna saxo" nie istnieje, i ze aby znalezc odpowiedni schemat interesujacej cie funcji, trzeba dokladnie zidentyfikowac samochod (DAM, typ silnika, skrzyni, wyposazenie itp), wiec nalezy zaczac od podania VIN-u.

Zjadłem zęby na Saxo/106 i wiem, że do każdego schemat jest inny. Mam ich kilkanaście. Wydaje mi się, że ten, który dostałem od kolegi ladamaniac, jest poprawny, ale to okaże się w ciągu najbliższych dni. Ten schemat wyjaśniałby moje kłopoty z uruchomieniem klimy
    Rzeczywiście, nie pomyślałem o VIN, więc podaję: VF7S1VJZF56173124
    schell
    Level 9  
    Temat zakończony, klimatyzacja działa.
    Dziękuję ladamaniac, ten schemat różnił się tylko dwoma szczegółami i bez problemu uruchomiłem układ.
    gralek6
    Level 2  
    czesc mam podobny problem po załaczeniu klimy nie działaja wentylatory i klima po jakims czasie rozłacza sie