Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Filtr kabinowy TOYOTA RAV4 1997r.

Harley883 23 Jun 2014 23:47 5127 5
    Harley883
    Level 14  
    Gdzie znajduję się filtr kabinowy w Toyocie RAV4 1997r. Pod schowkiem nie ma ,od strony komory silnika nic takiego nie widzę co by przypominało szufladę z filtrem.
    Chyba że jest gdzieś ukryty i aby się do niego dostać trzeba coś rozkręcać.
    sp9svn
    Level 20  
    Witam
    Harley883 wrote:
    Pod schowkiem nie ma

tak dokładnie to za schowkiem jest - powinien być, pod koniec jedynek na pewno tam był,
    czy początek RAV 4 I miał filtr pyłkowy - nie wiem, wyhacz schowek powinna być pozioma klapka, a za nią filtr.
    Harley883
    Level 14  
    W mojej RAV4 niema tego filtra pod schowkiem,są jakieś gąbki ale to jest wszystko skręcane na wkręty. Rozkręcałem już kratkę na podszybiu bo wejście powietrza z zewnątrz gdzieś musi
    być ,i tam powinno coś być aby nie zabrudzać chłodnicy.Zatrzymały mnie wycieraczki odkręciłem nakrętki ale nie dało ściągnąć piór . Jak zdobędę jakiś mały ściągacz to zobaczę jeszcze to jedno miejsce pod szybą .
    sp9svn
    Level 20  
    Witam
    nie wiem czy dobrze się rozumiemy:
    sp9svn wrote:
    za schowkiem

aby się do niego dostać musisz zwolnić schowek z ograniczników i uchylić poza normalny zakres jego otwarcia.
    Nie twierdzę że Twój samochód ma na pewno filtr kabinowy ale jeżeli jest, to jest właśnie tam.
    pioart
    Level 38  
    Pyłkowy był montowany od rocznika 2000, w tym nie ma.
    Harley883
    Level 14  
    Rozumiem cię ,ja nie tylko zwolniłem schowek z ograniczników ale jeszcze odkręciłem dwa
    wkręty i schowek miałem na boku. I tak jest jak pisze pioart tam go niema,ale dręczy mnie
    ten wlot powietrza który powinien być za podszybiem . Jakieś zabezpieczenie powinno być aby aby śmieci typu liście, muchy tam się nie dostawały .Jak się dostane to zapodam jakieś
    zdjęcia i napiszę .