Witam, posiadam drukarkę HP DeskJet 5740 i z góry zaznaczam, że zapoznałem się ze wszystkimi wątkami na forum, które tyczą się tego modelu. Z racji na nieopłacalność oddawania jej do serwisu próbuję sam dojść do sedna problemu. Mianowicie pewnego dnia po włączeniu, zaczęła migać pomarańczowa dioda czarnego katridża. Styki były czyszczone, była próba z zaklejaniem pinów, kupiłem nowy zamiennik i dalej ten sam problem. Wypróbowałem sposób użytkownika Ash Ketchum z tego wątku:
elektroda.pl/rtvforum/topic320741.html#1617762
i poskutkowało, wydrukowałem kilka stron. Kolejnego dnia po włączeniu dioda znowu zaczęła migać i ponowne próby resetu nie dają już efektu. Nie wiem czy to wina styków czy coś innego. Testy ze strony hp (przytrzymanie power'a i wciskanie cancel'a) działąją i strona testowa itp jest drukowana normalnie.
h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?product=71896&lang=en&lc=en&cc=us&dlc=en&docname=bpd07098#N1115
elektroda.pl/rtvforum/topic320741.html#1617762
i poskutkowało, wydrukowałem kilka stron. Kolejnego dnia po włączeniu dioda znowu zaczęła migać i ponowne próby resetu nie dają już efektu. Nie wiem czy to wina styków czy coś innego. Testy ze strony hp (przytrzymanie power'a i wciskanie cancel'a) działąją i strona testowa itp jest drukowana normalnie.
h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?product=71896&lang=en&lc=en&cc=us&dlc=en&docname=bpd07098#N1115