Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Napad.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z dostępem do rejestratora od strony wan

systemcom 26 Cze 2014 20:51 1470 8
  • #1 26 Cze 2014 20:51
    systemcom
    Poziom 24  

    Mam router Ubiquiti Networks AirRouter do niego przypisane stałe ip, w przekierowaniach portów ustawiłem przekierowania do dwóch rejestratorów samsunga, po wpisaniu ip xx.xx.123.203:90 pokazuje się okno logowania po wpisaniu hasła zaczyna ładować do 100% po czym wyskakuje połączenie z serwerem jest niemożliwe na drugim rejestratorze ta sama sytuacja, kiedy miałem przekierowane po dmz logowało sie bez problemu, w sieci lokalnej także nie ma problemu z dostanie się do rejestratora, w czym może być przyczyna?

    0 8
  • Napad.pl
  • #2 26 Cze 2014 21:09
    sosarek

    Poziom 43  

    W rejestratorze zmień port z 80 na 90 lub ustaw np.8080 (w DVR i przekierowanie na routerze).

    0
  • #3 26 Cze 2014 22:32
    Marek31415
    Poziom 31  

    Przekierowałeś tylko porty http. Rejestratory używają jeszcze innych portów do transmisji strumienia, danych. Dlatego "zabawa" kończy się na logowaniu. Musisz sprawdzić, jakie jeszcze porty są potrzebne i je również przekierować. Przy DMZ wszystkie porty zewnętrzne były automatycznie przekierowane do rejestratora.

    0
  • Napad.pl
  • #4 26 Cze 2014 23:05
    waluszek
    Poziom 19  

    Witaj, jeżeli to pochodna jakiegoś BCS lub podobnego to musisz jeszcze przekierować port TCP 37777 i UDP 37778 i wszystko powinno zacząć hulać.

    Jak kolega wyżej napisał, po za portem www( 80, 90 w zależności jak ustawisz) musisz jeszcze przekierować porty strumienia danych, w tym wypadku strumienia wideo.

    0
  • #5 27 Cze 2014 16:49
    systemcom
    Poziom 24  

    To jest rejestrator samsung SDR-443

    0
  • #6 27 Cze 2014 18:37
    waluszek
    Poziom 19  

    Tutaj masz rozpiskę jakich portów do czego używa ta seria rejestratorów.

    [url=]http://downloads.linux.hp.com/SDR/downloads/SPP/2013.02.0_supspp_rhel6.4_i386/v16689560.htm[/url]

    0
  • #7 27 Cze 2014 19:54
    systemcom
    Poziom 24  

    No ale np. na porcie 80 działa z zewnątrz sieci, a co dziwne w sieci lan po zmianie portu w rejestratorze na 81 i wpisaniu w przeglądarkę 192.168.2.212:81 wyskakuje okno logowania i przy załadowaniu 100% też wywala błąd :(

    0
  • Pomocny post
    #8 27 Cze 2014 20:07
    waluszek
    Poziom 19  

    sprawdź w rejestratorze jakie poza portem 80 masz jeszcze wpisane

    powinieneś port http oraz informację o porcie tcp oraz udp
    Nie wiem jakiej używasz przeglądarki, ale budżetowe rejestratory wymagały zawsze IE ponieważ do połączenia używały kontrolek Actvex.

    Jak coś daj znać na priv, ustawię ci to przez zdalne połączenie teamviewer.

    0
  • #9 01 Lip 2014 18:57
    systemcom
    Poziom 24  

    Faktycznie na porcie 80 działało w chrome po zmianie portu idzie tylko w IE, rejestrator faktycznie używa dodatkowych portów 4520-4524 po przekierowaniu idzie się dostać z zewnątrz przeglądarką oraz oprogramowaniem SmartViewer dziękuje

    0