Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie można zapalić iskrowo palników gazowych w kuchni Beko CSM 62322 DW

staryemeryt 27 Jun 2014 15:52 6207 2
    staryemeryt
    Level 10  
    Nie można zapalić iskrowo palników gazowych w kuchni Beko CSM 62322 D pomimo występowania iskry na iskrownikach. Palniki palą , gdy zapali się gaz zapalniczką. Co może być przyczyną takiego zachowania kuchenki. Kuchenka została podłączona przez pana z gazowni , który w karcie podłączenia wpisał uwagi odnośnie niesprawności iskrowników. Czy można jakoś zaradzić tej wadzie-usterce? Czy można jakoś zwiększyć wielkość i częstotliwość iskry na iskrownikach.Na serwis do kuchenki będę musiał dłuuuugo czekać...
  • Helpful post
    volt1
    Level 30  
    Miałem podobny przypadek. W mojej kuchence powodem były uszkodzone ceramiczne izolatory iskrowników. Iskra była ale zbyt słaba, ponieważ zapalała się druga wewnątrz iskrownika. Wizualnie tylko na jednym widoczne było pęknięcie,reszta na oko wyglądała dobrze. Co do zwiększenia napięcia czyli wielkości iskry,to chyba nie ma prostego sposobu.
    staryemeryt
    Level 10  
    Ponownie wracam do usterki w mojej kuchni Beko CSM 62322 DW z dodatkowymi informacjami po wizycie serwisanta Beko. Powodem zaistniałej sytuacji okazało się nieznaczne przesunięcie płyty w górę w transporcie od producenta do klienta.Byłem pewien ,że będzie kuchnia rozbierana i będą wymieniane iskrowniki, ale serwisant tylko mocno docisnął płytę przy każdym palniku i rogu płyty , nastąpił zgrzyt i płyta obniżyła się, a iskrowniki bardziej teraz wystają. Po dodatkowej wymianie fabrycznych dysz na gaz z butli, na inne pasujące do beko oraz dodatkowej regulacji przepływu gazu w pokrętłach kuchenka ,, ożyła''- doskonale zapala i ma świetną regulację płomienia na wszystkich palnikach. W sumie naprawa kosztowała mnie 20zł za zamontowanie nowych dysz i mam nadzieję , że to na długi okres czasu powinno zamknąć problem z moją kuchnią Beko CSM 62322 DW. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję