Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo mk2 1.8td - Ciężko pali zimny i ciepły

speedpc 30 Jun 2014 18:12 6111 7
Buderus
    speedpc
    Level 10  
    Witam posiadam Mondeo 1.8 td 97r pompa lucas problem standardowy ciężko odpala gdy jest zimny jak i również po około 5 minutach po zgaszeniu, wymienione świece, akumulator, przewody paliwowe wraz z zaworkiem, filtry itd. Po odpaleniu po nocy puści dymek na chwile biały i jest ok. Nalałem ON do bańki i odpaliłem niby coś tam działa ale być może za słabo więc moje pytanie gdzie mogę dostać łopatki do pompy wstępnej jakieś namiary na sklep lub ewentualnie jakieś sugestie. Pozdrawiam
  • Buderus
    Anonymous
    Anonymous  
  • Buderus
    speedpc
    Level 10  
    pominąłem podgrzewacz oraz filtr z ręczną pompką założyłem filtr z golfa pomiędzy filtrem a pompą przeźroczyste przewody z zaworkiem zwrotnym, korektor w pompie dział oraz ten uruchamiania zimnego silnika, świece, akumulator i jest bez zmian
    robert_d_g
    Level 23  
    W silniku było cokolwiek sprawdzane w postaci kompresji, luzów zaworowych :?:
    speedpc
    Level 10  
    kompresja i wtryski sprawdzałem jedno i drugie w normie
    mawi2
    Level 26  
    Te silniki są bardzo czułe na poprawne ustawienie wtrysku. Robi się to na blokadach. Problem narastał czy kupiłeś go z czymś takim? Może wymieniałeś rozrząd.
    Mam taki sam model i bez problemu zawsze pali nawet poniżej - 20.
    Problem z odpaleniem na zimnym:
    - ma być dobry akumulator,
    - mają grzać świece, sprawdzić czy płynie na nie prąd a nie tylko zaświeca się kontrolka,
    - mógł siąść rozruszniki i słabo kręci - regeneracja panewek
    - oczywiście filtr paliwa czysty?
    - podałeś informację, że się nie zapowietrza. Przyjmujemy to jako pewnik
    - silniczek wolnych obrotów, Jak odpali jakie obroty trzyma - powinien 800 - 850.

Problem z odpalaniem na ciepłym (jak u mnie). Na zimnym super, jak się rozgrzeje po zgaszeniu trzeba mu dać trochę kopa w pedał gazu i pali. To wina zurzytej pompy wtryskowej - do regeneracji. Pozdrawiam.
    tkoziol

Level 19  
    Wyślij adres na pw to wysłę ci łopatki
    speedpc
    Level 10  
    wymieniona pompa teraz jest ok