Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bosch SDD1301B - zakamienione elementy zmywarki, kranik

oskar778 01 Jul 2014 13:46 18840 2
    oskar778
    Level 2  
    Witam.
    Proszę o pomoc odnośnie mojej zmywarki. Problem mój polega na tym, że zmywarka nie chciała pobierać wody i paliła się kontrolka kranika. Po delikatnym jej potrząśnięciu wszystko ze zmywarką wróciło do normy, pobiera wodę i chodzi jak należy. Jednak zauważyłem że w niektórych jej elementach jest coś jakby kamień? Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zdemontować te elementy z załącznika? Doszedłem tylko do tego, że należy odciągnąć do góry płaszcz wodny, odczepić na górze elektro styk, ale na dole trzyma chyba rura, a ja boję się by czegoś nie rozwalić...

Do majstra dzwoniłem że mam sprawną zmywarkę i chodzi o przeczyszczenie 2 części, a ten mi na to że to koszt 200 zł... no więc postanowiłem że może z waszą pomocą coś zmajstruję sam.
    Dziękuję.
    Bosch SDD1301B - zakamienione elementy zmywarki, kranik Bosch SDD1301B - zakamienione elementy zmywarki, kranik
    Dariusz23a
    Level 12  
    Witam
    Wyłącz wtyczkę zasilania z sieci.
    Zakręć dopływ wody.Zaopatrz się w miskę i scierki lub ręczniki ,trochę pocieknie wody.
    Zdejmij 3 węże z płaszcza ,zdemontuj płaszcz .
    Zdemontuj wtyczki (konektory) z mikroprzełączników (zapamiętaj ,zapisz podłączenie).
    Zdemontuj układ hydrostatu i go wyczyść.
    oskar778
    Level 2  
    Witam. Dzięki za radę (trochę to zbyt ogólnie podpowiedziane ale dzięki ).Mój problem polegał na zapchanej rurze odprowadzającej wodę. Co zrobić:
    1. Wyłącz wtyczkę zasilania z sieci.
    2. Zakręć dopływ wody
    3. Zdemontować wtyczki (konektory) z mikroprzełączników - są one wysuwane
    4. Wypiąć płaszcz wodny
    5. Podwadzić plastik od pojemnika hydrostatu od dołu i wypiąć go.
    6. Wyjąć czarną osłonkę znajdującą się w pojemniku hydrostatu, wypiąć mikrozłącze, i wyczyścić z kamienia pojemnik.
    7. Wyjąć rurę odprowadzającą wodę i wyczyścić ją... najlepiej szczoteczką do zębów.
    Zamontować wszystko z powrotem.