Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat - Jaki alarm do 6j 2012

er_gie 01 Jul 2014 20:07 1083 6
    er_gie
    Level 9  
    Dzień Dobry
    W swojej Ibizie 6j 2012 chciałbym zamontować alarm. Auto ma fabryczny centralny sterowany z pilota lub kluczykiem z zamka. Chcę dołożyć mu alarm, który mógłbym rozbrajać fabrycznym pilotem. Problem jest w tym, że mam tylko jeden klucz z pilotem a drugi jest bez sterowania (chyba taki standard :-( ). Czy jest jakiś alarm, który pozwalałby na sterowanie z fabrycznego pilota a w przypadku np. zagubienia pilotem od alarmu (dodatkowym)? Chciałbym uniknąć sytuacji używania pilota fabrycznego do otwierania drzwi i dodatkowego do rozbrajania alarmu lub podłączenia sterowania alarmem do jedynego pilota oryginalnego SEAT, bo co w przypadku zgubienia, uszkodzenia pilota lub rozładowania baterii? Oglądałem w sieci różne alarmy ale nie mam pojęcia czy będą pasować np: Taki. Może ktoś z Was miał podobny problem i sobie z nim poradził. Z góry dziękuję za pomoc.
    wiesiekj
    Level 28  
    Na przykład Tytan DS400
    BoroPiotr
    Level 14  
    Ja to bym polecał Ampio mini CAN
    er_gie
    Level 9  
    BoroPiotr wrote:
    Ja to bym polecał Ampio mini CAN

Tyklo, że ten alarm jest sterowany pilotem fabrycznym od samochodu, a co w przypadku zgubienie, uszkodzenia pilota?
    BoroPiotr
    Level 14  
    AMPIO CAN też wychodzi z dodatkowym 1 lub 2 pilotami ;)
    er_gie
    Level 9  
    Dziękuję kolegom za opinie i zamykam temat. Chyba zdecyduję sie na odcięcie - tańsze i skuteczniejsze.