Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault koleos 2,0dci - clip nie łączy ze sterownikiem silnika.(nie rozpoznany)

01 Lip 2014 22:07 3735 13
  • Poziom 21  
    Clipa mam od niedawna i mam dziwny problem.
    do tej pory łaczył mi sie ze wszystkimi renaultami.
    trafi mi sie koleos z błędem filtra i z tego co wiem to tylko w clipie ustawie nowy filltr cząstek.
    problem polega na tym, ze kts połączy sie z silnikiem, cdp też łączy, nawet elm327 połączy z silnikiem.
    ale clip ze wszystkim łączy tylko nie z silnikiem (radia jeszcze nie wykrywa, ale dla mnie nie istotne)
    VIN odczytuje prawidłowo. co ciekawe z silnika tez odczytuje.
    Silnik to M9R (musze wybrać ręcznie tak jak i skrzynie.)
    wersja clipa to v139
    w czym może byc problem, jest to dla mnie bardzo ważna sprawa.
    czy przeinstalowanie na starsza wersje pomoże?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Jaką zwraca informację gdy nie chce się połączyć?
  • Poziom 21  
    nie rozpoznany sterownik. (lub cos w tym stylu)
    taki znak trójkata zółtego z wykrzyknikiem.
    w przypadku radia jest czerwona ramka i informacja ze niema systemu.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Jak przejdziesz procedurę wpisywania danych, kliknij test kalkulatorów, jak zrobi test z lewego menu wybierz "konfiguracja sieci multipleksowej". Masz tam dwie zakładki "moduły do diagnozowania" oraz "moduły obecne", w każdej z zakładek masz znów dwie zakładki z modułami w których dane konfiguracji są zapisane. W każdej z zakładek żądane i obecne musi się pokrywać.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Dodaj ten załącznik normalnie na forum...

    Nie było tam grzebane jakieś immo off? Wymiana sterownika? Wgranie softu bez filtra cząstek? Coś mi się wydaje że nie ruszysz tego clipem...
  • Poziom 21  
    na pewno nie było immo off i dpf off (dopiero to zrobie)
    chce go połączyc bo ma przekroczoną liczbe regeneracji filtra.
    tak jak pisałem. KTSem sie łączy CDP łączy tylko niema funkcji przyuczenia nowego filtra dpf bo błąd przekroczonych regeneracji zostaje
    jeszcze raz zapytam czy to moze byc uszkodzony clip
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Uszkodzenie sondy myślę że można wykluczyć, ewentualnie coś nie tak z oprogramowaniem.
  • Pomocny post
    Poziom 14  
    Witam mam to samo z v139 widzi wszystko tylko nie sterowników silnika testowane na kilkunastu autach, zainstalowałem v137 i wszystko wykrywa.
  • Poziom 21  
    moje v139 pierwszy raz trafiło na auto z którym jest problem. sciagnołem v132 ale jeszcze nie zainstalowałem.
    są jakies problemy z zainstalowaniem starszej wersji jak była nowsza??
    czy wszystko idzie bez problemu?
  • Poziom 9  
    Witam,
    czy ktoś może poradził sobie w jakiś sposób z tym problemem. Ja również posiadam wersję 139 i nie łączy mi się ze sterownikiem silnika i airbagami, pozostałe moduły bez zarzutu. Ciekawostka taka ze np. Autocom łączy się z wszystkimi modułami i robi wszystko pięknie.
  • Poziom 9  
    W Lagunie II CLIP hula aż miło a w Lagunie III nie chce się połączyć z silnikiem i abs.
  • Poziom 9  
    Problem rozwiązany. Wystarczyło zainstalować soft w v.137 i wszystko pięknie śmiga. Pozdrawiam