Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Man 469l 1996r autobus usterka z e-cas raz jedzie normalnie a raz tylko 40km/h

damian17713 02 Lip 2014 21:00 1422 11
  • #1 02 Lip 2014 21:00
    damian17713
    Poziom 7  

    witam,czy może ktoś pomóc,autobus raz jedzie normalnie a raz tylko 40km/h .w autobusie był problem z e-cas,ale jest już w porządku kontrolka się nie zapala.proszę o jakieś wskazówki.

    0 11
  • #2 02 Lip 2014 22:15
    adam158
    Poziom 22  

    pomóc nie bardzo ci pomogę bo mamy same mercedesy ale w tamtym tygodniu sprowadzili chyba takiego samego jak masz ty 469midi będzie można wymienić doświadczenia na przyszłość.
    ten man jest w automacie czy manualu ?

    0
  • #3 03 Lip 2014 22:13
    damian17713
    Poziom 7  

    automat skrzynia (voith)

    0
  • #4 03 Lip 2014 22:20
    adam158
    Poziom 22  

    jedzie 40 bo nie włącza wyższego biegu ?wykrecasz na obrotach na maxa i nie przełącza ?

    0
  • #5 03 Lip 2014 23:15
    damian17713
    Poziom 7  

    nie,nabiera prędkości do pewonego czasu jest szarpniecie i tylko 40,i spadają obroty silnika,z elektryką jest wszystko ok bo było sprawdzane

    Dodano po 3 [minuty]:

    ale gaz na maksa i od puszczanie i wciskanie na nowo nic nie daje

    0
  • #6 03 Lip 2014 23:22
    adam158
    Poziom 22  

    czyli przełącza z pierwszego na drugi i koniec ?

    0
  • #7 06 Lip 2014 21:30
    damian17713
    Poziom 7  

    nie,z drugiego na 3 pojedzie do 60 prawie a po chwili tylko 40.serwis był i nie stwierdził jakiejkolwiek usterki w elektryce

    0
  • #8 20 Lip 2014 15:45
    damian17713
    Poziom 7  

    problem rozwiązany przy najmniej narazie

    0
  • #9 20 Lip 2014 19:56
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda

    damian17713 napisał:
    problem rozwiązany przy najmniej narazie
    Zatem dobrym gestem jest poinformowanie użytkowników o sposobie usunięcia usterki nawet "przypuszczalnej", bo zadawać pytania i oczekiwać odpowiedzi nie udzielając jej samemu nie jest w dobrym tonie.

    0
  • #10 25 Lip 2014 23:37
    damian17713
    Poziom 7  

    wyjełem przekaznik który był opisany"retarder aus"

    Dodano po 5 [godziny] 16 [minuty]:

    po włozeniu tego przekaznika spowrotem na swoje miejsce usterka wraca.moze ktos wie jaka jestego przyczyna

    0
  • #11 27 Lip 2014 10:29
    Hart3
    Poziom 25  

    Wszystko wskazuje na załanczanie się retardera być może powiązanego z hamulcem nożnym.

    0
  • #12 27 Lip 2014 11:20
    damian17713
    Poziom 7  

    byc moze tylko jak to sprawdzic

    0