Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Asmax 1004g - Przekierowanie portów na rejestrator

arczi1987 03 Jul 2014 22:02 1653 7
    arczi1987
    Level 12  
    Witam, jak w temacie posiadam router od netii Asmax 1004g, podłaczony jest do niego rejestrator BCS. Potrzebuję pomocy przy przekierowaniu portów bo męczę się już z tym pół dnia. Proszę o podpowiedź gdzie i co wpisać, w zakładce Advanced Setup - NAT - mam do wyboru Virtual Serwers, Port Triggering, DMZ Host i nie wiem które wybrać, według mnie Virtual server, i które opcje wpisać w które pole o rejestrator ma: IP 192.168.1.108, TCP 37777, UDP 37778, HTTP 80.
    sosarek

Level 43  
    Port Triggering wpisujesz numer portu i adres IP rejestratora. Zmień w BCS port HTTP na 8080 i taki sam przekieruj. IP masz stałe czy dynamiczne?
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    Przekierowanie zrób w Virtual Serwers bo Port Triggering jest bardzo kapryśne. Co do portu http to 8080 lub 85.

Tu masz mój poradnik ale dla TP-LINKa - Link
    arczi1987
    Level 12  
    Stały adres, czyli gdzie zmienić ten 8080 w rejestratorze, routerze czy tu i tu ?
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    Oczywiście że tu i tu.
    arczi1987
    Level 12  
    Ok rano jade próbować i dam znać dzięki póki co za pomoc
    arczi1987
    Level 12  
    Próbowałem robić te przekierowania tak jak na screen lecz ciagle po wpisaniu adresu ip z zewnątrz nie przekierowuje mi na rejestrator tyko na router, może gdzieś coś jeszcze trzeba zaznaczyć aby działało przekierowanie, przypisałem nawet adres stały z mac
    sosarek

Level 43  
    Zmień port HTTP w rejestratorze z 80 na 8080, taki sam port przychodzący przekieruj na routerze i gotowe. Port 80 jest z reguły zarezerwowany dla zdalnego zarządzania routerem (z zewnątrz). Po zmianie rejestrator będziesz wywoływał wpisując adres IP, np.1.2.3.4:8080 - jedna uwaga - większość DVR działa tylko pod IE do wersji 9, możesz także użyć oprogramowania PSS lub SmartPSS.