Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSzymek11211 wrote:Witam. Zastanawiałem się nad wykorzystaniem 2 matryc z telewizorów które mam z uszkodzonymi płytami głównymi (które są poprostu awaryjne w danych telewizorach). Przeglądając internet i noty katalogowe doszedłem do faktu że potrzebowałbym sterownik do mojej matrycy lc470euf-ffp2 który będzie obsługiwał LVDS 4ch 8/10bit.
Czy ktoś może robił coś podobnego z matrycami od TV ? Czy jednym z podobnych sterowników podłączamy się pod T CON czy prosto pod złącze matrycy ? Sterowanie podświetleniem nie jest dla mnie problemem.
banmar_2005 wrote:Szymek11211 wrote:Witam. Zastanawiałem się nad wykorzystaniem 2 matryc z telewizorów które mam z uszkodzonymi płytami głównymi (które są poprostu awaryjne w danych telewizorach). Przeglądając internet i noty katalogowe doszedłem do faktu że potrzebowałbym sterownik do mojej matrycy lc470euf-ffp2 który będzie obsługiwał LVDS 4ch 8/10bit.
Czy ktoś może robił coś podobnego z matrycami od TV ? Czy jednym z podobnych sterowników podłączamy się pod T CON czy prosto pod złącze matrycy ? Sterowanie podświetleniem nie jest dla mnie problemem.
Powinieneś odpalić tą matrycę, musisz tylko dokupić uniwersalny kabelek LVDS 51 pin 2ch 8 bit. Dwa ostatnie bity dla dwóch kanałów nie podłączasz, (piny24,25,40,41) Na pinie 27 masz możliwość przełączenia matrycy w tryb pracy 8 lub 10 bitowy. Przy wykorzystaniu trybu 10 bitowego musisz podać na pin 27 napięcie 5V, przy wykorzystaniu trybu pracy matrycy w 8 bitach nie podłączasz żadnego napięcia lub mniejsze od 2V. Kilka lat temu uruchamiałem podobną matrycę od samsunga
Szymek11211 wrote:banmar_2005 wrote:Szymek11211 wrote:Witam. Zastanawiałem się nad wykorzystaniem 2 matryc z telewizorów które mam z uszkodzonymi płytami głównymi (które są poprostu awaryjne w danych telewizorach). Przeglądając internet i noty katalogowe doszedłem do faktu że potrzebowałbym sterownik do mojej matrycy lc470euf-ffp2 który będzie obsługiwał LVDS 4ch 8/10bit.
Powinieneś odpalić tą matrycę, musisz tylko dokupić uniwersalny kabelek LVDS 51 pin 2ch 8 bit. Dwa ostatnie bity dla dwóch kanałów nie podłączasz, (piny24,25,40,41) Na pinie 27 masz możliwość przełączenia matrycy w tryb pracy 8 lub 10 bitowy. Przy wykorzystaniu trybu 10 bitowego musisz podać na pin 27 napięcie 5V, przy wykorzystaniu trybu pracy matrycy w 8 bitach nie podłączasz żadnego napięcia lub mniejsze od 2V. Kilka lat temu uruchamiałem podobną matrycę od samsunga
A to mam się wpinać za TCON ? Bo z matrycy wychodzą 2 taśmy i nie moge znaleźć rozpiski pinoutu. A LVDS i V by One to kompatybilny interfejs ?
pustan wrote: