Pompa ABS znajduje się z przodu po lewej na dole pod zderzakiem. Wypnij i sprawdź wtyczki, w razie potrzeby wyczyść i psiuknij siuwaksem do połączeń elektrycznych. Sprawdź też wtyczki od czujników ABS, przewody czujników ABS. W przypadku Reni sprawdź oznacza rozepnij i wepnij. Wtyczka do pompy ABS ma jak dobrze pamiętam 37 pinów. Zasilanie z aku, masa, zasilanie po wciśnięciu hamulca, po dwa piny na każdy czujnik itd. Jest jeszcze opcja uszkodzenia pierścienia magnetycznego (tak chyba się to nazywa) na łożysku.
Jakim programem sprawdzałeś auto? DDT nie poradzi z ABS-em.
Walczyłem z moim autem, podobne objawy. Program DDT nie poradził, kasowałem błędy, próbowałem połączyć się. W trakcie kombinacji i szukania przyczyny też miałem objawy z niedziałającym licznikiem i świecącym ręcznym, obtańcowałem wszystkie przewody, przekaźniki, bezpieczniki pod maską i w środku. Finalnie po podłączeniu kompa z programem który "widzi" ABS okazało się, że mam uszkodzony czujnik ABS lewy przód. Produkt firmy ATU 105 zł. Zamontowałem i po przekroczeniu około 25-30 km/h kontrolka ABS i SERVICE zgasły.
Na forum znajdziesz schematy ABS z kontrolą trakcji i bez, mam też gdzieś na domowym kompie.