Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 206 1.1 - Szarpie podczas jazdy

arturartur24 05 Jul 2014 20:59 11583 6
    arturartur24
    Level 12  
    Witam, gdy dzisiaj jechałem autem zauważyłem najpierw że dziwnie osłabł nagle pod wzniesieniem po redukcji biegu było lepiej jednak wydawał się słabszy potem znowu normalnie , gdy wracałem zaczęło mi szarpać autem . Gdy podłączyłem auto pod komputer nie było żadnych błędów . Po otworzeniu zakładek gdzie jest wyprzedzenie zapłonu to wahało się między 6 - 24 po wciśnięciu pedału gazu i obrotach około 2000 to wyprzedzenie miało gdzieś koło 13 nie wiem czy to ważne ale pisze co zauważyłem . Gdy auto jest na biegu jałowym spaliny nie wylatują regularnie tylko są nie ma są nie ma takie pyrkanie jak traktor;) i pojawia się moment że obroty delikatnie się podnoszą i znowu pyrkanie. Węże od powietrza oglądałem wydają się być szczelne. Z góry dziękuje za odpowiedź.
    vauer6
    Level 17  
    Moze byc wtryskiwacz na 4 cylindrze,pamietaj ze w Peugeot jest odwrotnie liczone i jest to pierwszy od rozrzadu,aczkolwiek powinna palic sie kontrolka silnika i bledy powinny byc zanotowane.
    arturartur24
    Level 12  
    Błędów żadnych nie ma , a wtryskiwacze wymieniłem wszystkie dwa miesiące ,temu trafiła się okazja cztery sztuki magneti za 350zł :):) Wyciągnołem dzisiaj cewke i licząc od rozrządu druga fajka miała jakiś nalot i miała swąd jakby paliwa więc to chyba rzeczywiście cewka
  • Helpful post
    vauer6
    Level 17  
    Wyciagnij swiece zaraz po pracy silnika i zobaacz czy jest mokra w paliwie,moze byc swieca wadliwa,cewka albo ostatecznie brak sprezania na danym cylindrze.
    arturartur24
    Level 12  
    Cewkę wymieniłem , ale dalej nic, co prawda przestał szarpać po prostu jest słaby , zostają w takim razie świece , wymieniałem je na wiosnę razem z filtrami może rzeczywiście jakaś wadliwa była
    arturartur24
    Level 12  
    Problem rozwiązany , trzecia świeca licząc od rozrządu była normalnie czarna a tam gdzie ma być przerwa na iskrę tej przerwy nie było był tam nagar warsta ceramiczna była nie biała tylko czarna i stopiona . Czy świeca mogła spalić się od poprzedniej cewki czy była raczej wadliwa ?