Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

dekoder manta dvbt011 nie załącza się

Marmat59 06 Jul 2014 20:31 6402 15
  • #1
    Marmat59
    Level 15  
    dekoder manta dvbt011 nie załącza się,czy uszkodzenie zasilacza antenowego mogło uszkodzić dekoder do tego stopnia że dioda świeci na czerwono i nie reaguje na pilota?
  • #2
    sosarek

    Level 43  
    Mogło, jeżeli wystąpiło przepięcie.
  • #3
    Marmat59
    Level 15  
    od czego bym musiał zacząć czy gra nie warta świeczki.Jeden zasilacz z anteną pracował na dwa dekodery,ten drugi działa.
  • #4
    sosarek

    Level 43  
    Z przedniego panelu także nie reaguje na próby włączenia?
  • #5
    Marmat59
    Level 15  
    Nie reaguje a pilot ok. sprawdzałem na komórce
  • #6
    User removed account
    User removed account  
  • #7
    Marmat59
    Level 15  
    Będzie problem,ale przedni panel to tylko wejście usb podczerwień i dioda czerwona przy załączeniu zielona
  • #8
    sosarek

    Level 43  
    Sprawdzanie poprzez kamerkę czy świeci się dioda ultrafioletowa to nie wszystko, nawet przy zimnych lutach i urwanym od płytki rezonatorze kwarcowym, dioda pilota potrafi świecić tyle że z niewłaściwą częstotliwością i dlatego dekoder nie rozpoznaje sygnału pilota.
  • #9
    User removed account
    User removed account  
  • #10
    Marmat59
    Level 15  
    W tym problem sprzęt na gwarancji a paragonu nie ma.
  • #11
    User removed account
    User removed account  
  • #12
    Marmat59
    Level 15  
    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
  • #13
    KOCUREK1970
    Network and Internet specialist
    Marmat59
    No cóż:
    - reklamacja (jeśli jest paragon, ale wątpliwe, że uznana zostanie reklamacja),
    - serwis (płatny, i nieopłacalny),
    - śmietnik (najbardziej wskazane i zalecane rozwiązanie).
  • #14
    Marmat59
    Level 15  
    Dzięki za pomoc, nie miałem cierpliwości ,poszedł na złom.
    Zamykam temat
  • #15
    Robewit
    Level 26  
    Dodam do tego tematu kilka słów. Kolega zdeletował ten dekoder, ale nikt nie wspomniał że mogą to być objawy niewłaściwego zasilania. Bardzo często wysycha kondensator 1000...1500uF po wtórnej stronie przetwornicy.
  • #16
    Marmat59
    Level 15  
    Dzięki kolego ,za tą myśl ale już tego nie sprawdzę .Pozdrawiam