Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ASUS K53S - Długie uruchamianie się sytemu, nie pojawiają się ikony, acmon error

07 Lip 2014 14:10 1329 1
  • Poziom 6  
    Witam. Bardzo proszę o odpowiedź.

    Wczoraj zaczęły się problemy z moim laptopem. Laptop jest podłączany tylko do prądu (od długiego czasu nie ma baterii) od wczoraj zaczęło jakby nie stykać- wystarczy, że kabelek się przekręci, a laptop od razu gaśnie.
    Tak było wczoraj i dziś. Około 12.00 chciałam włączyć komputer. Po wpisaniu hasła bardzo długo się uruchamiał, ekran "zapraszamy", następnie czarny ekran na którym pojawił się tylko biały kursor myszy. Za drugim podejściem ta sama sytuacja, z tym, że pojawił się komunikat "ACMON error. Failed to prepare Critical file! Chameleon Engine out of service", za trzecim podejściem po długim czasie pojawił się pulpit, jednak nie ma ikon, nie mogę na nic kliknąć.Następnie zgodnie z poradą
    http://support.asus....5E-193D732CC521 zainstalowałam plik Splendid w trybie awaryjnym. Po tym zabiegu komputer uruchomił się (trwało to już krócej, ale nadal długo) z czasem pojawiły się ikony. Jednak nie pojawił się pasek zadań, ikony wyglądały na niezaładowane i nie dało się w nie kliknąć.

    Proszę o radę, co mam zrobić?



    Mam jeszcze takie pytanie. Przy ponownym uruchamianiu jest opcja napraw pliki i włącz system windows normalnie. Jednak jeśli zaznaczam opcję napraw pliki, to wyskakuje mi okienko recovery, gdzie muszę wybrać język. Boję się, że jeśli to zrobię to usuną mi się pliki na dyskach

    MODEL: ASUS K53S
    SYSTEM: Windows 7


    Bardzo proszę o odpowiedź.
  • Poziom 35  
    A jak chodzi na ubuntu live?

    Z tym zasilaniem musisz coś koniecznie zrobić. Zanieś do serwisu razem z zasilaczem.