Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung galaxy i9000, całkowita blokada telefonu.

19zefir48 08 Jul 2014 22:07 14106 13
    19zefir48
    Level 8  
    Witam,
    Zaczynam moją wiadomość jeszcze raz, ponieważ moderator miał aluzje.
    Mój i9000 jest całkowicie zablokowany. Nie wiem jakim cudem ale nie da sie nic zrobić, na telefonie było konto google, lecz nie pamiętam loginu i hasła. Totalna porażka. Tak jak kolega niżej napisał, próbowałem usunąć wszystko poprzez włączenie recovery itd. Do wyboru są cztery opcje : wybrałem dwie ostatnie tzn: "wipe data/factory reset" i "wipe cache partition". Oczywiście później wcisnąłem "reboot system now". Gdy telefon się wlączył nadal nie da się nic zrobić, wyskakuje:
    "zbyt wiele prób wpisania symbolu,
    Aby odblokować, zarejestruj się na swoim koncie Google.".
    Próbowałem zmienić androida, tak jak jest napisane krok po kroku na stronie:

http://androidstuff.pl/aktualizacja-galaxy-s-plus-gt-i9001-do-jelly-bean-4-2-2-z-cm10-1-m2/.
    Niestety gdy wrzuciłem juz te dwa pliki na kartę sd i włączeniu trybu recovery nie ma możliwości instalacji z karty. Wygląda to tak jakby nie widział karty bądź wgranych plików. Mam windows 8, i problem z podłączeniem telefonu do komputera, po prostu go nie widzi. Zainstalowałem "samsung kies", lecz dalej to samo. Proszę o jakieś rady. Bardzo przepraszam za moją poprzednia wiadomość moderatora, widzę że nie można napisać szybkiej wiadomości, ponieważ moderatorzy muszą mieć cały referat napisany bez żadnego błędu w pisowni.
    Mimo wszystko proszę o pomoc, pozdrawiam.
    titolr10
    Level 12  
    Wygląda to jak kopia z translatora :D

Czy ten android nie ma opcji wysłania wzoru na gmail? Poza tym po kilku nieudanych próbach jest blokada na 30 sekund i znowu można odblokować oO.

Ściągnij najnowsze PDA z sammobile np. i wrzuć. Na tej stronce jest instrukcja flashowania przez odina.

Nie wiem jak ty go formatowałeś przez recovery. Zrób tak:
    vol+, center key i power key. Jak się zacznie włączać puść Power.

Wybierz Wipe cache, wipe data i reboot.
    Jeśli to nie pomoże, wgraj custom recovery przez odina, potem custom soft w formacie zip na kartę i sflashuj przez to recovery. Będziesz tam miał opcję select ZIP from SD card.

Polecam recovery "philz_touch".
    19zefir48
    Level 8  
    ---trafopowielacz--- wrote:
    Formatowałeś poprzez recovery "Wipe data"? Przecież po tym telefon ma wyczyszczone dane w telefonie.

Może i są wyczyszczone dane, ale blokada nadal jest...
    titolr10
    Level 12  
    19zefir48 wrote:
    ---trafopowielacz--- wrote:
    Formatowałeś poprzez recovery "Wipe data"? Przecież po tym telefon ma wyczyszczone dane w telefonie.

Może i są wyczyszczone dane, ale blokada nadal jest...

Nie pamiętam jak to jest w gingerbreadzie (zakładam że nie aktualizowałeś do ICS) ale...
    To nie usuwa danych :)
    Resetuje ustawienia, usuwa aplikacje ale zdjęcia i inne pliki zostają :P
    19zefir48
    Level 8  
    dobra dzieki za opinie... czekam na jakieś co mogą rozwiązać moj problem. pozdrawiam
    titolr10
    Level 12  
    Prosiłem Cię o wykonanie paru kroków. Wykonałeś?
    19zefir48
    Level 8  
    Zainstalowałem odina ale nie wiem co dalej, jak wgrac custom recovery?
    titolr10
    Level 12  
    Jeśli razem z ODINEM ściągnąłeś soft, to wrzucasz go w PDA i flashujesz.
    Podobnie jest z custom recovery. Odznaczasz w odinie Auto restart, podajesz plik
    (bodajże w formacie md5) do PDA i start.
    19zefir48
    Level 8  
    Podlączyłem telefon w trybie downloading ale odin nie widzi go. Jaka może być tego przyczyna?
    titolr10
    Level 12  
    Brak sterowników.
    Jaki system?
    Jaka wersja odina?

Podłącz telefon normalnie włączony, tak żeby Ci go wykrył system.
    Potem odłącz, włącz odina, wejdz w DL w telefonie i podłącz go.
    Sprawdź na różnych portach obydwie opcje, czasem może się mieszać.
    19zefir48
    Level 8  
    Mam Windows 8, wersja odina: v4.16. Zainstalowałem nowszą wersje ale to samo..
    19zefir48
    Level 8  
    Najpierw gdy podłączyłem telefon pisało, że nie widzi telefonu. Teraz pisze : check image files!. Nie rozumiem..

Dodano po 3 [minuty]:

Tak zainstalował sie ale gdy ogladam urządzenia, pisze zamiast samsung, urządzenie nieznane, sterownik jest niedostepny. Jak zainstalować tego fona żeby działał?