Cześć,
walczę już z tym drugi dzień i zaraz mnie rozniesie. Próbuje połączyć centralkę 128WRL z ETHM-1 przed DLOADX. Centralka i moduł ma najnowszy soft.
Przy próbie połączenia log wygląda tak:
18:42:01: Łączę z serwerem: 192.168.2.9:7095
18:42:01: Połączony.
18:42:01: Moduł: ETHM-1 V1.07
18:42:11: Odbiera dane . .
18:42:17: Centrala monitoruje, czekaj.
Moje ustawienia:
Na manipulatorze mam informację: błąd inicjacji modemu oraz sabotaż modułu ETHM-1.
Co zrobiłem:
Próbowałem połączyć centralkę oryginalnym przewodem od satela jak i własnoręcznie zarobionym RS232 RJ/PIN5.
Po porcie www mam normalnie połączenie, adres mi się pinguje.
Centralkę resetowałem z kołków 2 razy, bo i takie sugestie wyczytałem.
Dochodzę do wniosku, że uszkodzony jest moduł ETHM-1. Macie jeszcze jakieś sugestie, co może być źle? Support Satela twierdzi, że to przewód. Sprawdziłem miernikiem przejścia są jak najbardziej. Ewentualnie jeszcze gniazdo RJ? Z drugiej strony przez COMa łącze się bez problemu.
Mógłbym ewentualnie komuś wysłać na testy.
walczę już z tym drugi dzień i zaraz mnie rozniesie. Próbuje połączyć centralkę 128WRL z ETHM-1 przed DLOADX. Centralka i moduł ma najnowszy soft.
Przy próbie połączenia log wygląda tak:
18:42:01: Łączę z serwerem: 192.168.2.9:7095
18:42:01: Połączony.
18:42:01: Moduł: ETHM-1 V1.07
18:42:11: Odbiera dane . .
18:42:17: Centrala monitoruje, czekaj.
Moje ustawienia:

Na manipulatorze mam informację: błąd inicjacji modemu oraz sabotaż modułu ETHM-1.
Co zrobiłem:
Próbowałem połączyć centralkę oryginalnym przewodem od satela jak i własnoręcznie zarobionym RS232 RJ/PIN5.
Po porcie www mam normalnie połączenie, adres mi się pinguje.
Centralkę resetowałem z kołków 2 razy, bo i takie sugestie wyczytałem.
Dochodzę do wniosku, że uszkodzony jest moduł ETHM-1. Macie jeszcze jakieś sugestie, co może być źle? Support Satela twierdzi, że to przewód. Sprawdziłem miernikiem przejścia są jak najbardziej. Ewentualnie jeszcze gniazdo RJ? Z drugiej strony przez COMa łącze się bez problemu.
Mógłbym ewentualnie komuś wysłać na testy.