Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo G580 - Opóźnione przełączanie słuchawki - głośniki

kamilson23 12 Lip 2014 12:46 1254 4
  • #1 12 Lip 2014 12:46
    kamilson23
    Poziom 8  

    Witam,
    mam problem związany z audio w laptopie Lenovo G580. Otóż odłączając słuchawki z gniazda jack, nie słychać od razu dźwięku z głośników laptopa. Zanim cokolwiek zacznie być emitowane, potrzeba paru chwil. Trwa to raz dłużej, raz krócej. Głośniki są oczywiście na 100%. Wszelkie ustawienia są w porządku. Z kolei kiedy ponownie podłączy się słuchawki, od razu słychać w nich dźwięk. Odinstalowanie sterowników "Conexant SmartAudio HD" i zainstalowanie ich ponownie nie pomogło. Czy ktoś spotkał się może z podobnym problemem i wie jak można temu zaradzić? Czy konieczna jest wysyłka sprzętu na serwis?
    Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam, Kamil.

    0 4
  • #2 12 Lip 2014 13:27
    ValValiantThor
    Poziom 33  

    Chwila to znaczy ile ? 3 sekundy ? 1 minuta ?

    0
  • #3 12 Lip 2014 13:35
    kamilson23
    Poziom 8  

    Czasami jest to około 15 sek. a czasami potrafi "coś zaskoczyć" po 15 min. Nadmienię, że kiedy komputer jest na nowo uruchomiony ale nie podłączy się jeszcze słuchawek, dźwięk jest. Dopiero kiedy podepnie się je do jack'a i odłączy, występuje opisany problem.

    0
  • #4 12 Lip 2014 13:41
    ValValiantThor
    Poziom 33  

    Nie no powyżej iluś nastu sekund to jest to nienormalne. Przyczyny szukałbym raczej w sterownikach, ustawieniach. Na nowo uruchomiony komputer mimo pokazania sie pulpitu jeszcze długo mieli w tle zanim osiągnie pełną wydajność, więc sprawdź po jakims czasie, a nie od razu po uruchomieniu kompa.

    0
  • #5 31 Paź 2014 17:37
    lucas4400
    Poziom 1  

    hej mam ten sam komp i ten sam problem. jak to usunąłeś? pozdrawiam

    0