Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie reaguje nic co podłączone do komputera

piwowarek16 12 Jul 2014 16:18 813 2
  • #1
    piwowarek16
    Level 1  
    Witam, mam następujący problem:



    dziś, po około 3 godzinach pracy wyłączył mi się nagle komputer. Po kilku sekundach zaczął się włączać, po czym znowu zgasł itd. aż do odłączenia zasilania. Myślałem, że się zagrzał, odkręciłem obudowe.. wyczyściłem (dosyć dużo było syfu), postał parę godzin, potem włączyłem i wygląda na to, że odpalił się poprawnie, dysk coś tam mielił chwile... jednak na monitorze pokazuje brak sygnału, i cokolwiek podłącze do kompa, czy to myszkę, czy klawiaturę, mignie na chwilę i nie działa. Sam komp po przytrzymaniu przycisku zasilania zachowuje się jak wcześniej, czyli wyłączy się, włączy, wyłączy i tak szaleje.

    czy to wina zasilacza? próbować resetu BIOSU?

    specyfikacja:
    plyta glowna: GL ASUS P7H55-M LX/SI H55 LGA1156 DDR3 PCI-E SATA 2 GBLAN MATX
    procesor: INTEL CORE i3 540 3.06 BOX 4MB LGA1156
    dysk: HDD SEGATE 500 GB BARRACUDA 7200.12 SATA/300 16 MB NCQ ZAP.PROST ST3500418AS
    grafika: ASUS GF GT240 1024MB DDR3 PCI-E DVI HDMI
    zasilacz: MODECOM ATX 12 V 2.2 500W
  • #2
    marek216

    Level 43  
    Zacznij od wymiany zasilacza.
  • #3
    Dj Haker
    Level 35  
    Po jakim czasie się wyłącza ? W ułamku sekundy czy po kilku sekundach ?

    Zasilacz to pewnie Modecom Feel III serii. Kto Ci zalecił go podłączyć do takiego komputera ?

    Jeśli nie masz innego na podmianę to pomierz przynajmniej napięcia po uruchomieniu komputera.

    Spróbuj reset CMOS, odłącz wszystkie zewnętrzne urządzenia.
    Wyjmij kartę graficzną i pamięci. Czy komputer nadal się wyłącza ? Czy głośniczek systemowy coś sygnalizuje jeśli jest ?