Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmiana grafiki z Geforce gt630 na gtx 550 ti

krkrychu 18 Lip 2014 15:43 1323 6
  • #1 18 Lip 2014 15:43
    krkrychu
    Poziom 6  

    Witam wszystkich , chciał bym przedstawić mój problem. Otóż posiadam grafię Palit Nvidia Geforce gt630 2gb i chciałem zmienić na coś mocniejszego wybrałem kartę Palit geforce gtx 550 Ti 1gb . Przed wyjęciem starej grafiki odinstalowałem sterowniki, po czym włożyłem nowy narybek :) Przy uruchomieniu wszystko standardowo lecz jak tylko zalogowałem się wentylator grafiki poszedł na 100% obrotów , zainstalowane zostały nowe stery i Geforce Experience ,po ponownym uruchomieniu załadowało system i monitor stracił sygnał , tryb awaryjny działa . Zasilanie 6pin podpięte .

    Specyfikacja:
    Intel Core 2Duo e4500
    Asrock g41m-vs3 r2.0
    WD BLUE 500gb
    zasilacz Silentiumpc Vero L1 500w
    Bardzo proszę o pomoc w tej sytuacji . Pozdrawiam

    0 6
  • #2 18 Lip 2014 17:09
    andrzej55
    Poziom 35  

    GTX550 jest fabrycznie nowa, czy używana?

    0
  • #3 18 Lip 2014 17:20
    Pan Szyszka
    Poziom 31  

    Zachowuje się tak jakby sterowniki były złe albo karta uszkodzona.

    0
  • Pomocny post
    #4 18 Lip 2014 18:26
    leven
    Poziom 37  

    Sterowniki Nvidii w ogóle się instalują ?

    Jeżeli nie, sprawdź kartę w innym komputerze.

    U Ciebie może występować konflikt sprzętowy, lub karta jest uszkodzona.

    0
  • #5 18 Lip 2014 19:48
    krkrychu
    Poziom 6  

    @andrzej55 Grafa jest używana od kolegi (za free) "podobno wszystko działa"
    @incer01 Dlatego właśnie zmieniam :)
    @leven Sterownik się instaluje gdy jest już zainstalowany wyświetla się ponowne uruchomienie i po tym obraz jest do załadowania sie Windows7 i potem No signal żadnej reakcji i słychać jak dysk kończy prace. Jutro wezmę wrzucę do starszego pc tylko muszę chyba przepiąć zasilacz bo tam jest tylko 350w i to jeszcze jakaś AKYGA

    0
  • #7 19 Lip 2014 19:23
    krkrychu
    Poziom 6  

    Bios jest aktualny P1.90 czyli ta najnowsza dla tej płyty :)

    Dodano po 11 [minuty]:

    Panowie dziś znów zabrałem się do tej karty i po jej podłączeniu znów :) wszedłem w Tryb awaryjny z Obsługą Sieci i udało się bezproblemowo zalogować, od razu skierowałem się do menadżera urządzeń i proszę Gtx został wykryty. Lecz w trybie normalnym nie działa :cry: Także zauważyłem dość trochę kurzu także postanowiłem wyczyścić i zmienić pastę termoprzewodzącej , stara była już wysknięta. A i zauważyłem nieco przypalone na lutach na przeciwko wyjscia dvi zaznaczyłem na czerwono ,czy to może stanowić problem ? .Zdjęcia poniżej

    0