Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Slican CXS-0424 - Numer własny translacji

sq6nej 21 Jul 2014 13:26 1590 2
    sq6nej
    Level 11  
    Cześć,

mam problem z centralką Slican CXS-0424.
    Urządzenie owo działało około 4 lat bez problemu , w ostatnich dniach przestało komunikować się poprzez analogową linie miejską - działało tylko lokalnie.
    Po podłączeniu się do centralki z pomocą oprogramowania 4.07.0220pl - za pomocą którego uruchomiłem ongiś cały system, znalazłem informację że uszkodzona jest linia miejska (Slot4 - CXS2CO2AB - 1-4-1).
    Wyłączyłem uszkodzoną linię , oraz załączyłem drugą linię która do tej pory nie była używana (1-4-2).
    Linia wygląda na sprawną - da się na nią dodzwonić , nie da się natomiast wydzwonić na miasto. Prawdopodobnie z powodu nie ustawionego numeru własnego translacji. Niestety nie da się wpisać tego numeru w konfiguracji - mimo iż instrukcja podaje gdzie go wpisać , to pole jest "szare" - zablokowane, nie do edycji. Z instrukcji także wynika konieczność wypełnienia tego pola w celu realizacji połączeń wychodzących.

Może ktoś podpowie co zrobić aby pole dało się edytować ?

FW centrali 4.04.0471pl
    W centrali są jeszcze dwie dodatkowe karty CXS4AB

Slican CXS-0424 - Numer własny translacji
    Anonymous
    Anonymous  
    sq6nej
    Level 11  
    Dzięki za pomoc,
    nie wiem jak mogłem to przeoczyć.
    Jest to faktycznie wersja USER, byłem pewien że tym to programowałem.
    Ale to było 4 lata temu , musze przeszukać stare dyski...

Dodano po 35 [minuty]:

Program się znalazł - nawet na tym samym komputerze.

Po użyciu CM.admin oraz wypełnieniu pola numeru własnego translacji, trzeba było jeszcze podmienić translację pozycji "wiązki-lista"
    Wszystko działa.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.