Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VBA/Excell - Przenoszenie danych pomiędzy plikami

mk1212 21 Lip 2014 19:40 1038 5
  • #1 21 Lip 2014 19:40
    mk1212
    Poziom 8  

    Witam....nowy dzień=nowy problem....

    Taka sytuacja :D - trzy pliki:

    1. Przykład_1 - wypełniany przez osobę (wszystkie białe pola)
    2. Pzyklad_2 - powinien zaciągnąc dane z Przykładu_1 (niebieskie pola) następnie osoba wypełnia dalsze pola (białe)
    3. Przykład_3 - zaciąga dane w całości z Przykładu_2

    Założenia:
    plików - przykład_1 jest ok. 50 w miesiącu,
    przykład_2 - 8 plików zbiorczych, przykład_3 -1 plik multi-zbiorczy - raportowanie następuje raz w miesiącu - w plikach powinny zapisywać się dane jedne pod drugimi,

    Pliki w załączeniu - dzięki za pomoc

    0 5
  • #2 22 Lip 2014 04:06
    PRL
    Poziom 33  

    Brakuje informacji, w jaki sposób następuje przenoszenie danych z P1 do P2.

    0
  • #3 22 Lip 2014 18:22
    caterina_505
    Poziom 6  

    Witam,
    Jestem raczkująca jeśli chodzi o VBA a może nawet poziom niżej :)
    Mam kolumnę danych, którą muszę podzielić na części (Arkusz1) tak, aby w końcowym efekcie w wierszach znalazł się ID (AA, BB, CC, ....) i dane z każdego dnia miesiąca (II). Nie mam "mocy" na stworzenie kodu, coś świta, że trzeba będzie tak napisać kod aby przenosiło po 32 (ID =31 dni) wiersze do kolejnej kolumny .... i tak aż do końca. Przy czym ilość danych nie jest stała, czasem tych kolumn powstanie 200, a czasem 300. Chyba trzeba będzie to jakoś "zasupłać".

    0
  • #4 22 Lip 2014 19:37
    JRV
    Specjalista - VBA, Excel

    caterina_505 Wynik końcowy powinien wyglądać II lub III?
    Dane zawsze na 32, pomimo lutego lub maja?
    Liczb losowych danych na przykładze, będzie to numer lub ciag?

    0
  • #5 22 Lip 2014 19:58
    mk1212
    Poziom 8  

    PRL napisał:
    Brakuje informacji, w jaki sposób następuje przenoszenie danych z P1 do P2.


    Pliki P1 umieszczasz w jednym katalogu i po uruchomieniu P2 klikasz "pobierz" - przynajmniej tak to widzę.

    Podobnie powinno zaciągać do P3 z P2

    Pozdro

    0