Witam. Mam telewizor LCD LG RZ-32LZ55, dokupiłem do niego dekoder DVB-T Manta. Przy podłączeniu standardowym kablem SCART-SCART jakość obrazu jest dosyć kiepska. Jako, że TV jest dość leciwy, to nie posiada złącza HDMI, ale posiada złącze DVI, natomiast dekoder ma wyjście HDMI. Zdecydowałem się więc na połączenie kablem DVI -> HDMI. Rzeczywiście obraz jest wyraźnie lepszy, ale nie ma dźwięku. Wyczytałem już, że za pomocą DVI nie można przesyłać dźwięku. W telewizorze są dwa wyjścia audio, coś takiego:
Natomiast dekoder posiada standardowe wyjście audio 3,5mm. Pomyślałem sobie, by kupić kabel mini jack -> 2xRCA. Tak też zrobiłem, wszystko podłączyłem, obraz jest, dźwięku nadal nie ma. W związku z tym zwracam się z prośbą o pomoc w podłączeniu wszystkiego, by był obraz i dźwięk, bo ja nie mam pomysłów. Z góry dziękuję

Natomiast dekoder posiada standardowe wyjście audio 3,5mm. Pomyślałem sobie, by kupić kabel mini jack -> 2xRCA. Tak też zrobiłem, wszystko podłączyłem, obraz jest, dźwięku nadal nie ma. W związku z tym zwracam się z prośbą o pomoc w podłączeniu wszystkiego, by był obraz i dźwięk, bo ja nie mam pomysłów. Z góry dziękuję