Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amica Silence Plus ZI63 - Nie podaje wody

tomek1997 27 Jul 2014 19:21 1404 3
    tomek1997
    Level 10  
    Witam wszystkich mam problem z moją zmywarką. Zmywarka działała, była na wyposażeniu mieszkania które wynajmowałem lokatorom , po ich wyprowadzce zmywarka myła ale nie odprowadzała wody, wiec wymieniłem wąż odpływowy który był zapchany, wyczyściłem obie pompy z zanieczyszczeń i po złożeniu wszystkiego w całość nie chce podawać wody.. :/ Ktoś powiedział ze była zalana i jakiś czujnik jest zawilgocony ale pościągałem obudowy i nic tam niepokojącego nie widze, stałą nawet miesiąc czasu ale nic to nie dało. Woda dopływa bo przed elektrozaworem jest ale on juz nie puszcza dalej. Ktoś poradzi co tu jest grane?
  • Helpful post
    Grzegorz740
    Level 37  
    Sprawdź omomierzem czy jest przejście na elektrozaworze. Podłącz zasilanie i sprawdź czy załącza się elektrozawór.

Po tym co napisałeś wydaje mi się uszkodzenie elektrozaworu.
    tomek1997
    Level 10  
    wybaczcie za odkop po takim czasie ale w sobote bylem z tym właśnie elektrozaworem w sklepie i gość sprawdził miernikiem i stwierdził ze jest on ok. Założyłem go z powrotem i nadal lipa. Jak programator przechodzi w tryb nalewania wody to az słychać jak lekko brzęczy ten elektrozawór a gdy sie go dotknie np śrubokrętem to drży. Węże są drożne , a wody jak nie podawało tak nie podaje. Co tu jeszcze może byc nie tak ?
    Grzegorz740
    Level 37  
    Ja stawiam na uszkodzenie mechaniczne elektrozaworu. Po prostu on się nie otwiera i przez to nie podaje wody. Bo z elektrycznego punktu jest on sprawny, cewka nie jest uszkodzona.