Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mastercook Future - ,,Pikający'' Resetujący się zegar ,Gaśnie piekarnik (M6E FL)

Niewiadow1 28 Jul 2014 14:10 7791 1
    Niewiadow1
    Level 8  
    Witam ,otóż mam problem.
    Podczas pieczenia ciasta po nieokreślonym czasie automatycznie wyłącza się ,dopiero po przekręceniu pokrętła na 0 i spowrotem na pozycję pieczenia wraca do pieczenia.
    Dodatkowo zegar automatycznie resetuje swój czas i niemiłosiernie pika (nieregularnie),muszę podjąć kilka prób nastawienia czasu ,ponieważ ,gdy wciskam przycisk regulacji resetuje się robiąc na złość,mogę nagrać filmik przedstawiający sytuację,jeżeli niezrozumiale opisałem.

Z tego co mi wiadomo Kondensator impulsowy x2 jest do wymiany ,ino jaka pojemność ??
    I nie mam pomysłu jak się dobrać do wnętrza.
    helomoto33
    Level 2  
    W moim piekarniku podczas pieczenia ,cały czas się świeci kontrolka od temp.i nawet nie można ustawić czasu pieczenia bo zaraz sie czas resetuje na godz.12:00 .Wtedy wyłącza się piekarnik .Nawet w ciagu dnia jeśli ustawiam prawidłowy czas to i tak po kilkunastu minutach lub po 3godz. czas się resetuje na 12:00.
    Przyciski od zegara są trochę z wierzchu podtopione od gorąca,ale to chyba nie przez to?Jeśli nie ustawię czasu to nici z pieczenia?