Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB

-Cezar- 29 Jul 2014 13:35 1257 0
    -Cezar-
    Level 10  
    Witam!
    Mam na sprzedaż laptop firmy Fujitsu Siemens model Amilo Xi1546. Jestem jego drugim właścicielem. Laptop został "lekko" podrasowany tzn. wymieniłem w nim procesor na core 2 duo T7400 2x 2.16Ghz (poprzedni T5500 2x 1.66 Ghz), wymieniłem kości na 2x 1GB 667 Mhz firmy Hynix, oraz wymieniłem kartę graficzną na Nvidia Geforce 9700m GT 512MB własnej pamięci (poprzednia Ati Mobility Radeon X1800, którą mam do sprzedania w moim drugim ogłoszeniu). Wymiana grafiki w tym laptopie jest dziecinnie prosta, ponieważ jest ona na slocie MXM III. Wgrałem także bios od Alienware wersja 2.06. Laptop posiada dysk twardy firmy Western Digital o pojemności 120GB, napęd dvd, baterię która podczas przeglądania internetu trzymie ok. 45-55 minut, matrycę 17 cali o rozdzielczości 1440x900 (zero martwych pixeli), WiFi, bluetooth, oraz zasilacz. W laptopie została nałożona pasta Arctic Cooling MX-2 oraz zostały wyczyszczone żeberka. Laptop mechanicznie jest w dobrym stanie z wyjątkiem prawego głośniczka, który charczy. Charczenie pojawiło się gdy przeniosłem się z Windowsa XP na Windows 7. Co ciekawe po przejściu na Windowsa 7 system przestał widzieć wbudowany subwoofer, przez co nie gra (na Windowsie XP grał). Stan wizualny określam jako dobry z minusem, ponieważ górna klapa jest porysowana co przedstawiłem na zdjęciach, oraz prawy górny róg ma ubytek w postaci wyłamanego kawałeczka plastiku, co nie widać tego za bardzo (uszkodzenie nie powstało w skutek upadku, tylko poprzedni właściciel zahaczył zamkiem od pokrowca i nie wiedząc o tym mocno pociągnoł co zakończyło się urwaniem tego kawałeczka). Laptop także ma lekko wytartą prawą stronę koło gładzika (widać to tylko pod światło co również pokazałem na zdjęciach). W kieszeni na dysk twardy jest wyłamana zaślepka zasłaniająca prawdopodobnie kartę dzwiękową(zdjęcie poniżej). Jednak to w niczym nie przeszkadza. Brakuje mu także gumowych nóżek, jednak mi to nie przeszkadzało, ponieważ laptop stał na nakrętkach od napoju w celu lepszego zasysania powietrza przez wentylator. Laptop był czyszczony z kurzu co miesiąc. To chyba na tyle. Jeśli masz jakieś pytania, to kieruj je na mojego e-maila (czarek60@onet.eu).

Cena jaka mnie interesuje to 599zl. Zapraszam!
    [Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB

[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB[Sprzedam] Laptop Fujitsu Siemens Amilo Xi1546 Nvidia 512MB

Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).