Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Gtx 770 4gb Problem - czarny ekran

Daniells80 01 Sie 2014 08:06 1818 7
  • #1 01 Sie 2014 08:06
    Daniells80
    Poziom 6  

    Witam kupiłem ta karte http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyt...256-bit-hdmi-dp-dvi-box-gv-n770oc-4gd-584580/
    podpiąłem ją do kompa podpiąłem zasilanie na początek tymi przejsciówkami co były razem z karta podpiąłem wiatraki sie kręcą w karcie ale nie pokazuje obrazu na monitorze w lewym górnym rogu jest napinase HDMI a zachwile zmienia sie na Analogowe i zachile znowu na HDMI a ekran czarny nic nie ma a słysze w głosnikach ze Windows sie uruchomił
    a gdy podepne zasilanie odrazu z zasilacza koncówkami PCIeto kompóter eogóle nie startuje oco chodzi ?

    Płyta głowna MSI 858-G43
    procek i5 4670k
    zasilacz XFX 550W

    0 7
  • #2 01 Sie 2014 08:53
    PanKrychuxxs
    Poziom 13  

    Na tą kartę graficzną zalecanym zasilaczem jest zasilacz 600W.
    To po pierwsze, ale jak startuje to jest dobrze.
    Po 2 pisownia, lepiej jest ją poprawić.
    Po 3 można zobaczyć czy HDMI nie jest zablokowane, bo raczej tak jest i zapewne na innym wejściu, mam na myśli DVI wszystko wstanie.
    Chyba coś trzeba odblokować w BIOSIE, ale nie jestem do końca pewny.

    0
  • #4 01 Sie 2014 18:18
    safbot1st
    Poziom 43  

    Daniells80 napisał:
    gdy podepne zasilanie odrazu z zasilacza koncówkami PCIeto kompóter eogóle nie startuje oco chodzi ?

    Wtyczki z zasilacza masz opisane? Do karty grafiki podpinasz na pewno EDIT:PCIe(PEG) 6pin8pin z 2x molex i PCIe (PEG) (6+2)8pin, a nie np. EPS 8pin od CPU (karta okazuje się, posiada 2x8 pin)?


    Gtx 770 4gb Problem - czarny ekran

    Dodano po 2 [minuty]:

    Daniells80 napisał:
    nie pokazuje obrazu na monitorze w lewym górnym rogu jest napinase HDMI a zachwile zmienia sie na Analogowe i zachile znowu na HDMI a ekran czarny nic nie ma a słysze w głosnikach ze Windows sie uruchomił

    Koniecznie podłącz monitor za pomocą wyjścia DVI na karcie. Karta prawdopodobnie nie podaje obrazu z HDMI, tylko z DVI. Dlatego słychać, że system się właczył i nie ma obrazu na monitorze.

    0
  • #5 02 Sie 2014 07:14
    Daniells80
    Poziom 6  

    dobra okej wszystko chodzi temat do usunięcia

    0
  • #6 02 Sie 2014 13:47
    safbot1st
    Poziom 43  

    Daniells80 napisał:
    dobra okej wszystko chodzi temat do usunięcia

    A możemy zapytać na czym polegało rozwiązanie tematu? ;)

    0
  • #7 03 Sie 2014 08:01
    Daniells80
    Poziom 6  

    podpinałem złe zasilanie do karty graficznej 6+2 to jest tobe a drugie podpiąłem 4+4 i zamiast 4+4 podpiąłem przejsciówke ta co była w pudełku i chodzi

    0
  • #8 03 Sie 2014 13:46
    safbot1st
    Poziom 43  

    Dobrze, że nie spaliłeś karty - jak na załączonym schemacie - plus jest zamieniony z minusem we wtyczce 4+4 i służy ona do podłączania cpu na płycie, jak już zapewne wiesz. Pozdr.

    0