Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działa w pełni dzwięk i mikro.

hihkimihki 03 Sie 2014 13:16 786 6
  • #1 03 Sie 2014 13:16
    hihkimihki
    Poziom 7  

    Witam. Chciałem z kumplem zagrać w Borderlands 2 i do tego ściągnąłem program Tungle. Po zrestartowaniu komputera włączał mi się on dłużej niż zwykle. Miałem pulpit bez ikon i po 5 minutach załadował się. Słuchawek. W Panel Sterowania > Dzwięk i Urządzenia Audio wszystko jest na szaro jakby nic nie wykryto. Lecz gdy włączam apke z Relatka (Relatek Konfiguracja audio HD) i wchodzę w Wejścia/Wyjścia audio i klikam play to dźwięk JEST !! Anty wirus nic nie wykrył nie wiem o co chodzi. Dzięki za pomoc.

    0 6
  • #2 03 Sie 2014 13:46
    rradek01
    Poziom 25  

    Jaki system?
    Nie znam tego programu ale najprawdopodobniej to on coś pomieszał Ci w systemie.
    Wyłącz go i usuń go z autostartu tak zeby nie startował z systemem.
    Zresetuj kompa i sprawdź po ponownym uruchomieniu systemu czy jest wszystko po staremu.

    0
  • #3 03 Sie 2014 14:59
    hihkimihki
    Poziom 7  

    Windows XP
    Odinstalowałem tungle zrestartowałem i nadal nic. Lecz już wiem o co chodzi. Nie wiem jak ale zniknoł mi sterownik. Jak sie na tym znasz możesz pomóć poszukać mi odpowiedni do Relatek HD Audio output i w programie Everest znalazłem to: Pole Wartość Karta dźwiękowa Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
    ? Ściągnołem niby taki jaki powinieniem mieć ale nie pasuje ;/

    0
  • #4 03 Sie 2014 15:22
    safbot1st
    Poziom 43  

    hihkimihki napisał:
    Zmieniła mi się grafika na starą wersje win xp ( zmienił się pasek i ramki plików ).

    Ciągle tak masz?

    0
  • #5 03 Sie 2014 15:27
    hihkimihki
    Poziom 7  

    Nie to już naprawiłem ;)

    0
  • #7 03 Sie 2014 15:34
    hihkimihki
    Poziom 7  

    A i Moja płyta główna to G31M-S2L

    0