Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic VI Nie działa centralny zamek (zamyka, ale nie otwiera)

boku3330 03 Aug 2014 13:27 8010 5
    boku3330
    Level 8  
    Witam. Nie znalazłem nic podobnego na forum. Otóż mój problem polega na tym, że przestał mi działać centralny zamek. Zamyka wszystkie drzwi z kluczyka, ale otwiera tylko te od kierowcy, pozostałych nie otwiera. Wszystko było dobrze i coś się nagle zepsuło. Gdzie może tkwić problem? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. :)
    domio33
    Level 28  
    Musisz rozebrać tapicerkę (od kierowcy drzwi),musisz sprawdzić centralny zamek czy dobrze działa z kluczykiem.Posiadasz pilocik do auta?
    boku3330
    Level 8  
    Właśnie rozebrałem tą tapicerkę. Kiedyś był pilot+alarm, ale jest odłączony, ponieważ robił zwarcie. Psiukałem na zamek od środka WD, sprawdzałem bezpieczniki, kostki czy są dobrze powpinane. Co mam zrobić z tym zamkiem?
    domio33
    Level 28  
    Z wyjętym zamkiem centralnym spróbuj poruszać popychaczem od zamykania i zobacz czy automatycznie się zamykają czy nie,jeśli nic nie będzie działało będziesz musiał przeczyścić pozostałe zamki w reszcie drzwiach.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przełamany przewód w przelotce drzwi!
    boku3330
    Level 8  
    No i problem rozwiązany. Przy zamku są 3 kable. Masa i dwa inne. Jeden z nich nie dawał prądu (prawdopodobnie odpowiedzialny za otwieranie drzwi). Tutaj była przyczyna. Kupiłem sterownik centralnego zamka i braciak mi go podłączył tak, że centralny zamek działa z pilotem, a z kluczykiem otwierają i zamykają się tylko jedne drzwi (te od kierowcy). Dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam. :)