Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

asus rtn 12e - przerywane połaczenie

krzysiekRen21 03 Sie 2014 17:53 993 3
  • #1 03 Sie 2014 17:53
    krzysiekRen21
    Poziom 9  

    Witam,sytuacja wyglada tak że kupilem router asus rtn 12e podpinam kabel od routera do laptopa i ustawiam zabezpieczenia dla sieci wifi.wychodze odlaczam kabelki szukam sieci,jest, wpisuje klucz wszystko ok i za ok 10 sec pojawia sie w dolnym rogu na połaczeniach maly wykrzyknik i napisane jest >nieznany stan uwierzytelnieniania< laczy i przerywa, nie wazne w jakim trybie czy wep czy wpa wpa2 itd problem caly czas wystepuje.Na laptopie jest XP sp3 jest to lenowo n500 dodam ze kiedy podlaczam tablet z androidem wszystko dziala dobrze,patrzylem na roterze tplinku polaczenie bezprzewodowe dziala normalnie,nie wiem gdzie szukac problemu? dodam ze na dworze jest antena z ktorej idze kabel do malej puszki do niej jest podpiety lan zasilacz i router nic wiecej po drodze nie ma.pozniej podepne jeszcze inny laptop z win8 i napisze czy chodzi,jednak prosze o jakies rozwiazanie

    Dodano po 2 [godziny] 52 [minuty]:

    sprawdzilem,inny laptop chodzi takze normalnie,zadnych problemow

    Dodano po 12 [minuty]:

    gdzie szukac problemu w xp? sterowniki sa aktualne,cos przestawione?

    Dodano po 38 [minuty]:

    zrobilem AP na androidzie i udostepnilem internet to samo,przerywa na laptopie z xp i ten sam komunikat nieznany stan uwierzytelnienia

    0 3
  • #2 03 Sie 2014 21:13
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Przeinstaluj stery WIFI na xp.

    W routerze ustaw szerokość kanału WIFI na 20Mhz.

    0
  • #3 04 Sie 2014 10:08
    krzysiekRen21
    Poziom 9  

    Wczoraj przeinstalowalem sterowniki bez zmian zadnych, probowalem recznie przypisac ip ale dalej to samo.zmienialem kanały nic.wszystkie urzadzenia poza tym jednym lacza sie bez problemu.
    działa tylko wtedy gdy siec nie ma zadnych zabezpieczen,nie mam pojecia o co tu chodzi

    0
  • #4 04 Sie 2014 20:16
    krzysiekRen21
    Poziom 9  

    witam,problem rozwiązany, wifi karta WiFi Link 5100 AGN ktora nie wiem czemu do tej pory nie dziala z oprogramowaniem jakie dolacza producent,sprawdzalem 3 wersje sterownikow od najnowszego do starszych i caly czas byl problem ze stanem uwierzytelnienia niby internet byl ale za chwile przerwalo i polaczylo ponownie co chwile.nie pamietam nazwy oprogramowania bo oddalem juz komputer cos na PRO sie zaczynalo, trzeba bylo w tym programie przestawic aby nie on szukal sieci i łaczyl sie ale ten windowsowy podstawowy,nie wiem jak sie nazywa bo nie jestem informatykiem,moze ktos bedzie chcial przetlumaczyc to jasniej na nasz jezyk bo nie jestem w stanie nazywac wszystkiego po imieniu.wszystko smiga:D

    1