Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sharp Aquos 42X20E - Wyłączenie trybu demo z poziomu trybu serwisowego

Kościsty 03 Aug 2014 23:39 3858 2
    Kościsty
    Level 11  
    Witam

Jest Sharp Aquos 42X20E któremu kiedyś padła płyta główna i została ona wymieniona na nową w autoryzowanym serwisie Sharpa. Po tej wymianie pojawił się problem z trybem demonstracyjnym który włącza się automatycznie zawsze kilkanaście sekund po włączeniu TV. Wciśnięcie dowolnego przycisku zamyka go. W trybie serwisowym telewizor przedstawia się jako 46 XL2E czyli przypuszczam została wymieniona płyta na taką z serii XL2.

Na pilocie nie mam przycisku "Demo". Czy z trybu serwisowego jest możliwość trwałego wyłączenia trybu demonstracyjnego ? Jeśli tak to prosił bym o podpowiedź jak się ta opcja nazywa.

Dołączam zdjęcie ekranu z trybu serwisowego.
    mupet
    Level 15  
    Powinieneś w trybie serwisowym zmienić model tv i przekątną. Jest taka możliwość i serwis powinien to zrobić przy wymianie płyty. Opis dokładny jest w SM.
    Jeżeli nie zrobili tych zmian, to na pewno też nie ustawili parametru V-com (na najmniejsze migotanie obrazu). Plik z oprogramowaniem dla obydwu modeli, o ile pamiętam jest taki sam. Problem z DEMO raczej wynika z ustawień i w niektórych modelach tej generacji wł/wył było MENU-USTAWIENIA-na ostatniej/przedostatniej pozycji. Możesz też spróbować zrobić reset do ustawień fabrycznych.
    Kościsty
    Level 11  
    Jeśli chodzi o jakość obrazu (migotanie) to nie zauważyłem żadnych problemów.
    W menu nie ma żadnej opcji odpowiedzialnej za demo. W ustawienia pierwsza od dołu to reset do ustawień fabrycznych a druga od dołu to "podświetlenie na niebiesko". Opcja która jest ale nic nie zmienia.
    Reset do ustawień fabrycznych robiłem już kilkukrotnie i nic to nie dało.