Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VOLVO XC90 radio wyłącza się po 3s.

taco7889 07 Aug 2014 21:51 6228 1
  • #1
    taco7889
    Level 10  
    Mam problem z radiem w XC90 2006 rok (pierwszy rok po lifcie) 3,2 243KM, a mianowicie radio włącza się i po 3s. wyświetlacz gaśnie. Oddałem samochód do blacharza i radio działało, odbieram auto a radio nie działa, auto miało lekką stłuczkę i blacharz kombinował przy lewych tylnych drzwiach oraz lewym nadkolu. Czy zna ktoś przyczynę ? Znalazłem AMP pod siedzeniem pasażera i sprawdziłem że dochodzi tam prąd, znalazłem antenę w prawym boczku w bagażniku która też jest połączona światłowodem (od światłowodu odchodzi czerwona kostka do której nic nie jet podłączone) oraz mam jeszcze światłowód przy REM i nic do niego nie jest podłączone (może blacharz czegoś nie podłączył?). Prześwietlałem światłowody przy AMP, antenie oraz przy radiu i jest OK, natomiast gdy w ten światłowód koło REM (skrzynce bezpieczników w bagażniku) zaświeciłem to na wszystkich światłowodach było widać światło (?). Nie mam pojęcia co tam powinno być podłączone, może mi czegoś brakuje w tym samochodzie ? Nie mam czujników parkowania. Czy ma ktoś może schemat gdzie te światłowody dokładnie idą ? Wiem, że może być to wina ICM ale diagnoza kosztuje 100 zł, a wolałbym sam sprawdzić co mogę i jeśli sobie nie dam rady to dopiero zasięgnąć pomocy specjalisty, zwłaszcza że podobno 40% radii które są wysyłane do naprawy wracają z powodu tego że nie jest to wina radia tylko gdzieś indziej leży przyczyna. Rozbierałem narazie oba boczki w bagażniku i wszystko jest raczej na swoim miejscu. Bardzo proszę o pomoc.

    Moderated By Mirek Z.:

    Dodatek naruszający punkt 3.1.18 regulaminu https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php usunąłem.

  • #2
    lukaszsbv
    Level 12  
    Mialem tak jak wypięła mi się wtyczka ze światłem podczerwieni w radiu.