Temat założyłem by ustrzec osoby przed podróbkami naświetlaczy, „halogenów ledowdych”. Kupiłem je niedawno na allegro, na próbę zakupiłem model 10W i 20W chciałem zobaczyć, jakich użyć do oświetlenia warsztatu. W aukcji wyraźnie pisało pobór 10W i 20W, nie było jedynie informacji czy jest to odpowiednik żarówki 100W i 200W, z tego czytałem dla tego rodzaju ledów przelicznik jest mniej więcej 1:10 W.
Na pudełku już jest informacja o odpowiednikach ten mały 10W= 40W większy 20W=80W. Mam sporo żarówek ledowych i wydaje mi się, że informacja na pudełku została sporo zawyżona.
Zmierzyłem pobór większego leda i miernik pokazuje między 10-11W a powinno być 20W.
Dodano po 4 [minuty]:
Wstawiam jeszcze linka do aukcji z której kupiłem
Mam jeszcze pytanie dla osób której mają doświadczenie z ledami
czy to też są jakieś podróbki, bo cena zbliżona, ale jest informacja o odpowiedniku 200W?
Na pudełku już jest informacja o odpowiednikach ten mały 10W= 40W większy 20W=80W. Mam sporo żarówek ledowych i wydaje mi się, że informacja na pudełku została sporo zawyżona.
Zmierzyłem pobór większego leda i miernik pokazuje między 10-11W a powinno być 20W.

Dodano po 4 [minuty]:
Wstawiam jeszcze linka do aukcji z której kupiłem
Moderated By ANUBIS:3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
Mam jeszcze pytanie dla osób której mają doświadczenie z ledami
Moderated By ANUBIS:3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
czy to też są jakieś podróbki, bo cena zbliżona, ale jest informacja o odpowiedniku 200W?