Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Youtube - NIe wczytuja sie filmiki na YouTube

09 Sie 2014 17:16 8490 8
  • Poziom 6  
    Witam,
    problem mam podobny, ale różni się szczegółami;
    -bywa że filmy nie działają po południu, ale wieczorem już tak
    -nie działają cały dzień, lub przeciwnie cały dzień jest ok
    -są problemy z wczytaniem stron z YT oraz Google
    -zdarzają się "luki" i przez godzinę uda się obejrzeć ze 2-3 filmiki, lub odpala 1 filmik z wielu co 15-20 min (te które działały były zawsze najbardziej z lewej, może to ma znaczenie XD)
    -nie mają znaczenia programy blokujące, jak Adblock czy peerblock
    -również czyszczenie historii, cookie i innych nie pomaga
    -czasem dzięki dodatkom do Mozilli można taki filmik pobrać jako mp4, flv czy samo mp3 i obejrzeć na kompie
    -przed chwilą z kilku okien na YT zadziałał filmik w jednym :D, ale po odświeżeniu znów nie działał
    -jak już zaskoczy, to nie działają napisy ani inne funkcje, jak np wyłączenie auto-odtwarzania czy tryb kinowy
    -sprawdzałem czy da się to obejść oglądając przez serwery proxy, raz działa a raz nie
    -różne inne odtwarzacze działają zawsze
    -bywa że filmy działają tylko gdy nie jestem zalogowany na żadnym z 2 kont
    -przeglądarka i wtyczki aktualne, żadnych wirusów czy malwarów
    -sprawdzane na Mozilli i Chrome
    -co ciekawe na telefonach i laptopie wszystko działa
    Ogółem poraża straszna losowość, przez co nie jestem w stanie określić problemu na podstawie porad z innych wątków. Jeśli ktoś ma błyskotliwy pomysł, prócz formata, będę wdzięczny :)
  • Spec od komputerów
    Nie podczepiaj sie pod inne watki. Nie dales wymaganych logow, wiec jak Ci pomoc?
  • Poziom 6  
    Czym są potrzebne logi i jak je zdobyć?
  • Spec od komputerów
    W watku pod, ktory sie podczepiles miales wszystko napisane. Na przyszlosc zacznij od czytania, a dopiero pozniej pisz!

    Uzyj AdwCleaner, opcja Scan i Clean/Szukaj i Usun:
    http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner

    Daj w zalaczniku logi z FRST:
    http://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry119294

    Zrob pelny skan przy pomocy Mbam:
    http://www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-malware/
  • Spec od komputerów
    Otwórz Notatnik i wklej:

    Cytat:
    Task: C:\WINDOWS\Tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-725345543-706699826-2147187605-500Core.job => C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe
    Task: C:\WINDOWS\Tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-725345543-706699826-2147187605-500UA.job => C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe
    SearchScopes: HKCU - 3AC374FC-8DCB-4AE5-8637-483CDFE8E029 URL = http://searchou.com/q=
    CHR Extension: (MaganiPic) - C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\dmdchklfkejblmofdkgdoeoakkajangh [2013-04-05]
    S3 Cardex; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\TBPANEL.SYS [X]
    S3 EagleXNt; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\EagleXNt.sys [X]
    S4 IntelIde; No ImagePath
    S3 WinRing0_1_2_0; \??\D:\Program Files\IObit\Game Booster 3\Driver\WinRing0.sys [X]
    2014-08-09 23:48 - 2014-08-10 00:02 - 00000000 ____D () C:\AdwCleaner
    CMD: del /f /s /q %TEMP%\*.*

    Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.
    Uruchom FRST i kliknij w Fix.
  • Poziom 6  
    Niestety, zadziałał tylko 1 film, potem wciąż lipa, kolejne fixy działały czasem na 1 filmik, czasem w ogóle. Daję fixlog
  • Spec od komputerów
    Problem raczej nie ma zwiazku z infekcja tylko z laczem lub sprzetem. Dla pewnosci mozesz uruchomic jakiegos linuksa livecd i tam sprawdzic czy problem rowniez wystepuje.
  • Poziom 6  
    Badałem problem przez te kilka dni, wygląda on tak :
    Link
    Po rozpoczęciu wątku na zmianę działało lub nie, czasem jednakowo :D Link
    Zwykła czerń zmieniała się czasem w komunikat o błędzie Link
    W poszukiwaniu stabilizacji trafiłem na 2 rozwiązania, jedno gorsze drugie lepsze.
    Sposób 1: bramki proxy
    www.accessmeproxy.net ,ta konkretna działała najczęściej-
    Link ,odtwarza w JW Playerze, bez funkcji zmiany jakości, napisów adnotacji itp. Działa często, choć nie zawsze-Link .
    http://prx.centrump2p.com/ W razie czego tu spora lista do wypróbowania, polecam zagraniczne.
    Sposób 2, który zadziałał natychmiast i trzyma do tej pory na obu przeglądarkach: czyszczenie magazynu lokalnego. Panel sterowania>Flash Player>zakładka magazyn i opcja Usuń wszystko... Zwykłe czyszczenie przeglądarki tego nie rusza więc trzeba "ręcznie". To rozwiązanie znalazłem przy problemie zbyt długiego łączenie z s.ytimg.com ,lecz okazało się działać w tym przypadku. Problem uważam za (oby) trwale rozwiązany. Dziękuję za pomoc przy tej sprawie i serdecznie polecam obie metody :)