Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sencor SLE 3209M4 - Nie uruchamia się

michu71 10 Aug 2014 10:21 10497 8
  • #1
    michu71
    Level 17  
    Sencor SLE 3209M4 - po włączeniu zasilania świeci się tylko czerwona dioda. Telewizor nie reaguje na przyciski z pilota jak i na przyciski z klawiatury lokalnej TV. Co może być przyczyną takiego stanu TV.
  • #2
    btomko
    Level 34  
    [quote="michu71"] Co może być przyczyną takiego stanu
    Wszystko, naprawę zaczynamy od pomiarów.
  • #3
    michu71
    Level 17  
    Zasilacz sprawdzony i jest ok prawdopodobnie usterka leży po stronie płyty głównej telewizora.
  • #4
    krzysztofff
    Level 11  
    u mnie podobny problem tzn.
    Kwestia Firewalla
    raz już był wysyłany na serwis i po zmianie oprogramowania chodził dobrze, aż do czasu.
    Znowu zaczął mi się pierniczyć był czarny obraz gdy przełączyłem jakiś kanał lub w ogóle gdy włączałem tv brak obrazu tylko leciał sam dźwięk.

    żeby zapobiec zanim całkiem padnie próbowałem wgrać firewalla ze strony czeskiej zgodnie z instrukcjami
    http://www.sencor.cz/lcd-televize-s-podsvicenim-led/sle-3209m4

    lecz po wykonaniu czynności potwierdzenia aktualizacji "tak" gdy się wgrał końcowy napis Failed.
    Teraz nie reaguje w ogóle świeci się tylko czerwona dioda/

    Pytanie: czy komuś udało się zdobyć oprogramowanie do tego modelu i jak go wgrać nie mając obrazu.

    HELP!!

    oczywiście gwarancja minęła mi miesiąc temu. ;/
  • #5
    lisek
    Service technician RTV
    Quote:
    był czarny obraz gdy przełączyłem jakiś kanał lub w ogóle gdy włączałem tv brak obrazu tylko leciał sam dźwięk.


    To nie była wina Firmware, ale uszkodzenie płytki T-con.... lub gasło Tobie podświetlenie LED.
    Tylko pomiary.

    Teraz niestety to masz BIG problem. Link
  • #6
    Eryk1000
    Level 17  
    Mam podobny problem, może ktoś pomoże, sencor sle 3209m4 nie reaguje na pilota, natomiast uruchamia się z przycisków na telewizorze. Może ktoś coś doradzi......?
  • #7
    Eryk1000
    Level 17  
    Telewizor śmiga :) Udało się zdobyć najnowszy wsad(wrzucam gdyby ktoś potrzebował) wgrałem. Dodatkowo nie wyglądało ale jednak były gdzieś zimne luty przy odbiorniku IR, przelutowałem tą małą płytkę oraz poprawiłem gniazda w które wpięta była taśma. Na obecną chwilę telewizor działa bez zastrzeżeń.
  • #8
    shiro02
    Level 9  
    A czy ten sam plik będzie pasował do sle 2909m4
    Mianowicie przerzucam plik na USB 32FAT podpinam pod tv i podłączam zasilanie , odczekuje minut parę aż zacznie migać dioda na zmianę szybko i wyciągam wtyczkę wyciągam USB i włączam tv i powinno wszystko śmigać tak ?
    Jeśli to inne software to prosiłbym o prawidłowe bo na stronie producenta nie ma .
    Pozdrawiam
  • #9
    Eryk1000
    Level 17  
    shiro02 wrote:
    A czy ten sam plik będzie pasował do sle 2909m4
    Mianowicie przerzucam plik na USB 32FAT podpinam pod tv i podłączam zasilanie , odczekuje minut parę aż zacznie migać dioda na zmianę szybko i wyciągam wtyczkę wyciągam USB i włączam tv i powinno wszystko śmigać tak ?
    Jeśli to inne software to prosiłbym o prawidłowe bo na stronie producenta nie ma .
    Pozdrawiam


    Obawiam się że nie będzie pasować. Napisz do serwisu producenta o wsad. Odziwo są bardzo komunikatywni za co mają u mnie plusa.