Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DIORA MACWATTS WS4422 - buczenie po odłączeniu z sieci i ponownym włączeniu

david.david 10 Sie 2014 20:20 516 3
  • #1 10 Sie 2014 20:20
    david.david
    Poziom 2  

    Witam Wszystkich, jestem tu całkiem nowy i zupełnie zielony w tematach napraw, terminologi itp sprzętu elektronicznego.
    Szukałem wiele tematów i postów ale żaden mi nie pomógł więc byłbym wdzięczny za przyjęcie mnie dosyc przychylnie.Teraz do rzeczy.

    Mam sprzęcik jak w temacie (na wzmacniaczu napis Macwatts a na korektorze podłączonym pod niego Diora). Problem polega na tym iż podczas przemeblowania odłączyłem wszystko z sieci, przeniosłem w inne miejsce a przy ponownym podłączaniu ( do sieci jak i przewodów łączących korektor z radiem, wzmacniaczem i głośnikami) pojawiło sie owe BUCZENIE w kolumnach. Odrazu wyłączyłem sprzęt bo było to tak głośne jak testowe podłaczanie sprzętu na scenie...
    Zauważyłem też że przed podłączeniem głosników zielone diody migające zawsze w rytm muzyki świecą się teraz cały czas. (nie wszystkie - 3 na 5 diód z lewej i prawej). Po odłączeniu zupełnie wszystkiego tj głosników, radia, korektora i wszystkich innych kabli przewodów itp diody nadal sie świecą a przy próbie podłaczenia głosnika odrazu uderza po uszach BUCZENIE. Nie ma znaczenia czy na max głosnosci czy na minimalnej czy przy powłaczanych innych przyciskach czy tez bez nich. Nie mam pojęcia co sie stało. Jest w stanie ktos pomóc ??
    Dodam ze otwierałem obudowe i próbowałem zlokalizowac jakies przepalone elementy bądz zetkniete styki czy przewody ale nic nie znalazłem.

    0 3
  • #2 10 Sie 2014 20:32
    398216
    Usunięty  
  • #3 10 Sie 2014 20:39
    david.david
    Poziom 2  

    Coś tam mi sie "obiło o uszy" (miałem przedmiot w technikum Podstawy elektroniki i elektrotechniki ;) ) ale kwestia co mi pozostało w pamięci a co musiałby mi przypomnieć wujek google.
    Wszystko podłaczone tak jak przed przeniesieniem sprzętu ale mimo odłączenie wszystkiego - problem nadal jest. Czego mam szukać, na co zwrócić uwage przy lokalizowaniu usterki

    0
  • #4 10 Sie 2014 20:41
    398216
    Usunięty  
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo