Witam. Nie jestem do końca przekonany czy wybrałem odpowiedni dział, jeśli nie, to proszę o przeniesienie. Do rzeczy:
Muszę podpiąć przetwornicę 24V -> 230V o mocy 350W w samochodzie ciężarowym.
Od akumulatorów 24V do przetwornicy w kabinie jest 8 metrów (i takiej długości kabel potrzebuję). Nie mogę podpiąć przetwornicy gdzieś bliżej akumulatora i puścić dalej 230V do kabiny. Z tego co się już orientowałem kabel o średnicy 2.5mm mi wystarczy. Nie będę wykorzystywał pełnej mocy przetwornicy.
W sklepie, w którym kupiłem przetwornicę, sprzedawca polacał mi taki kabel
Jeśli kupię 8m tego kabla to wyjdzie dość spora cena, i pytanie moje brzmi:
Czy taki kabel się do tego nadaje?
Jest to kabel o żyłach miedzianych, jedno drutowych o izolacji i powłoce z polwinitu, płaskie, ogólnego przeznaczenia do układania na stałe.
Chodzi mi o to czy nie będzie zbyt dużych spadków napięć i czy jakościowo zda to egzamin.
Różnica w cenie wyjdzie przeogromna.
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Muszę podpiąć przetwornicę 24V -> 230V o mocy 350W w samochodzie ciężarowym.
Od akumulatorów 24V do przetwornicy w kabinie jest 8 metrów (i takiej długości kabel potrzebuję). Nie mogę podpiąć przetwornicy gdzieś bliżej akumulatora i puścić dalej 230V do kabiny. Z tego co się już orientowałem kabel o średnicy 2.5mm mi wystarczy. Nie będę wykorzystywał pełnej mocy przetwornicy.
W sklepie, w którym kupiłem przetwornicę, sprzedawca polacał mi taki kabel
Jeśli kupię 8m tego kabla to wyjdzie dość spora cena, i pytanie moje brzmi:
Czy taki kabel się do tego nadaje?
Jest to kabel o żyłach miedzianych, jedno drutowych o izolacji i powłoce z polwinitu, płaskie, ogólnego przeznaczenia do układania na stałe.
Chodzi mi o to czy nie będzie zbyt dużych spadków napięć i czy jakościowo zda to egzamin.
Różnica w cenie wyjdzie przeogromna.
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam