Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień

szymko200 12 Aug 2014 16:47 5322 2
    szymko200
    Level 10  
    mam problem z regulacją instalacji LPG
    KME nevo wtryski Rail ig1 po regeneracji i kalibracji.
    poniżej zrzuty z ekranu laptopa.
    pytanie w jakim zakresie i gdzie wzbogacić mieszankę, lub co zrobić aby kontrolka check engine nie miała powodu się zaświecić ?
    mile widziana ogólna ocena ustawień i ewentualne sugestie.

skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień
    dett
    Level 20  
    Po pierwsze te ustaw w programie ciśnienie jakie masz na reduktorze, jak masz na wolnych 1,2 to w programie tez ustaw 1,2 , zbierz na nowo mapę i na nowej mapie przeciągnij model mniej więcej tak jak na załączniku. skoda/octavia/2.0 8v - check engine zbyt uboga mieszanka kme nevo ocena ustawień
    Z drugiej strony po to masz przycisk Ustaw Model.
    szymko200
    Level 10  
    zrobiłem tak:
    1. Rozwierciłem dysze do 2.3mm nachylenie z modelu po autokalibracji zmieniło się z 57% na 9%
    2. Skasowałem obie mapy PB i LPG
    3. Zebrałem nową mapę PB
    4. Zebrałem nową mapę LPG
    5. Ustawiłem model
    6. Zebrałem nową mapę LPG
    7. Skorygowałem model
    problem już nie powrócił