Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres do kawy Delonghi Magnifica Esam 4000 alarm ogólny

knorr 15 Aug 2014 11:36 7902 5
    knorr
    Level 9  
    Po włączeniu ekspresu migają na zmianę kontrolki 1 i 2 kawy oraz stale świeci się alarm ogólny (wykrzyknik). Zrobiłem reset, test regulatorów kawy, młynka do kawy, zaparzacza (dystrybutora) kawy oraz pompy wody - wszystkie przeszły bez problemów. Wyczyściłem też cały ekspres dokładnie, jednak dalej jest to samo. Jakieś pomysły, co mogę jeszcze zrobić? Czy zostaje już tylko serwis?
    hakowy74
    Level 11  
    witam proszę sobie sprawdzić górny wyłącznik krańcowy " switch "może być zacięty i nie rozłącza pracy silnika .w górnym punkcie.Na filmie zaparzacz dochodzi do górnego punktu i słychać buczenie silnika.Po czym automatycznie silnik wraca do punktu wyjściowego. A ekspres nie wykonał testu.Dlatego zapala się wykrzyknik.
    grzegorz rozi
    Level 1  
    Trafiłem na ten temat i pozwolę go sobie odświeżyć. Mam dokładnie taki sam problem. Prośba do autora tematu czy udało się naprawić ekspres?
    Po rozebraniu okazało się, że mój ekspres nie ma górnego wyłącznika krańcowego. Jest tylko dolny mikro-wyłącznik oraz czujnik halla mierzący obroty koła pasowego.
    Sowa0101
    Level 7  
    Mikro sensor u góry
    Ale dlamnie na 99% sensor hall do wymiany
    Pozdrawiam
    beaada13
    Level 1  
    Witam, może ktoś mi pomorze z moim problemem. U mnie, po włączeniu ekspresu, pali się się jednocześnie kontrolka alarmu i zielone kontrolki 1 i 2 od kawy (stale). Ekspres nie robi testu, od razu zapalają się te kontrolki. Wyczyściłam go w środku, ale nic to nie dało. Najciekawsze jest to, że już dwa razy oddawałam do naprawy, u mnie nie działa a w serwisie działa. Jak się przejechał przez całe miasto, to działał. Serwisant rozkłada ręce, bo jak działa, to nie wie gdzie szukać awarii. Ekspres do kawy Delonghi Magnifica Esam 4000 alarm ogólny