Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

aktualizacja androida s2plus - aktualizacja zrootowanego androida 4.1.2 do 4.2.2

korniw 15 Aug 2014 23:09 2856 9
    korniw
    Level 8  
    Witam!
    Mam problem, posiadam zrootowany system na telefonie i pewien czas temu pojawila sie aktualizacja softu ktora mi się spodobala i baaaardzo bym chcial ja miec, ale nie jest mi ona niezbędna. W zwiazku z powyzszym prosze was o pomoc w rozwiazaniu mego problemu albowiem proby aktualizacji kończą się powiadomieniem iż system zostal zmodyfikowany i wgl mam google pocałować... prosse o pomoc
  • Helpful post
    kamil2993
    Level 21  
    Witaj!
    Ściągnij root-a, zaktualizuj i ponownie zrób root-a.
    korniw
    Level 8  
    Aa a mogę ściągnąć roota przy pomocy Super Su? Bo juz to zrobilem, ale efekt bez zmian...
    kamil2993
    Level 21  
    Sprawdź programem unlock root.
    korniw
    Level 8  
    Z google play?

Dodano po 1 [minuty]:

Aa ok dam znac jutro jak przysiąde do tego
    TomekxD
    Level 29  
    W SuperSU jest opcja przetrwania przy OTA.
    leonov
    Level 42  
    Nie wiem czy tu nie będzie podobnie jak w SGS3, każda modyfikacja systemu (root itp.) powoduje zmianę statusu telefonu na modyfikowany, i nie działa OTA, wtedy trzeba było "przywrócić" telefon do stanu sprzed modyfikacji tzn. wywalenie roota, full vipe, pełna instalacja trzy plikowego romu, po tych zabiegach status telefonu wracał na normalny.
    korniw
    Level 8  
    Dziekuję za odpowiedzi ale przydala by się pomoc przy tych zabiegach :D
    korniw
    Level 8  
    Niestety niema na smartfonach galaxy już takiej możliwości. Przykro mi. Zamykam temat.